Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liverpool it is (UPDATED!)

Embed from Getty Images
Det skadar inte Manchester United att gå in till ett Liverpoolmöte med David De Geas rykande färska superkontrakt som den stora, glädjande snackisen bland hemmafansen. 4+1 år med runt £200,000 per vecka lär göra kommande säsong aningen lättare för spanjoren att stå ut med Frans Hoek. Vad kontraktet betyder för De Geas Manchesterkarriär på längre sikt är svårt att sia om, men oavsett om han har tankar på Madrid eller inte från hösten 2016 så innebär det i praktiken att United får hundratals miljoner i kistan i stället för noll. Således är klubben vinnare på alla sätt – om nu inte De Gea får för sig att sänka sin nivå för att sabba och dessutom gå billigare vid hemflytten.
DDG:s återkomst till startelvan ger inte bara en spelmässig boost till laget utan även en psykologisk. Att gå från De Gea till Romero måste ha varit som att bli fråntagen Pol Roger-flaskan och påtvingad en back Koff i utbyte. Så även om Van Gaal är kryptisk i dag vem som kan tänkas stå på Old Trafford i morgon är det svårt att bortse från boosten De Geas återinträde skulle ge både spelare och fans.
David höll tyst utåt under hela sagan och uttalade sig först i dag när han – eller någon av hans ”rådgivare” – skrev på Twitter om glädjen över att starta ett nytt kapitel i Manchester United. Jag läser inte in någonting i det, men jag är faktiskt inte hundra procent säker på att han är Real Madrid-bound 2016. Men nu ska jag skita i det fram till sommaren 2016.
Framförallt ger jag blanka fan i det i morgon kväll. Då applåderar jag honom och alla andra som ska göra sitt yttersta för att förstöra kvällen, helgen och hela nästa vecka för the Scouse bastards.
Det här är som bekant första matchen sen transferfönstret puttades igen, men det lär inte ha någon större impact på vare sig startelva eller bänk. Chicharito och Januzaj är borta och deras platser lär tas av Martial respektive Pereira. Det mest intressanta är vem som plockar #10-rollen då Addie J är väck. Kanske det blir det 4-3-3 som det i slutändan ska handla om, enligt Den Envise.
Gissar denna elva i blindo:

DDG

Darmian – Smalling – Blindo – Shaw

Schweinsteiger – Herrera – Schneiderlin

Mata – Fellaini – Depay

Målvakt: David. Sergio drog över Atlanten och kom tillbaka till nyheter han kanske varit beredd att mörda för att slippa se.

Försvar: Inga konstigheter. Rojo och McNair utmanar, men argentinarens långresa sätter sannolikt käppar i hjulet för en comeback i morgon. Kanske inhopp, dock, om han är sams med Louis igen. McNair får ligacupspeltid snart, gissningsvis tillsammans med #ROJOISRED.

Mittfält: Schweinsteiger-Schneiderlin känns som Louis förstaval och jag tror att de skulle kompletteras väl av lille Ander. Verkar också onödigt att starta Carrick om han nu kom tillbaka lite trasig från Roys samling. Han kan få sista halvtimmen och säkra segern i stället.

Anfall: 861 minuter utan mål i ligan för Il Capitano, medan spanjoren till höger om fortsätter att producera poäng kontinuerligt och holländaren till vänster inte gör det. United har en hög lönekostnad i offensiven, men det är än så länge inte väl använda stålar. Rooneys facit mot Liverpool är fullkomligt bedrövligt (minns också att SAF ibland ställde över honom i de här mötena) och det är inte ovanligt att han missar dessa möten. Nu pekar en del på att det blir Marouane Fellaini som tar forwardsrollen och det är, oavsett om han blixtrar till ibland, ett ledsamt tecken i Manchester United-tiden att det är en spelare av Afrotankens kaliber som ska starta en match mot Liverpool.

Bänk: Romero, Valencia, Rojo, McNair, Lingard, Martial, Young.

Liverpool har precis som United haft en tung start på säsongen, målfabrikationsmässigt, trots att Benteke hälsats som den nye Fowler/Suarez/Torres i ett. Det är inte så konstigt heller när man tittar på deras elva som likt United har ytterst få spelare som kan göra det oväntade. Det är i princip bara Coutinho och hans trick består av att skjuta. Om Gary Neville är orolig för Louis van Gaals United undrar jag vad hans radarpartner på MNF egentligen tänker om Rodgers och hans Liverpool.

Jag skulle bli mycket förvånad om United förlorar i morgon. Jag skulle inte bli lika förvånad om United vinner. Vad som inte skulle förvåna mig det minsta är om vi får se ett United som spelar fotboll som om det spelades på gräsmattan bredvid en pågående begravningsceremoni.

Och det är sorgligt värre.