Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Länktips: Intervju med Sir Alex Ferguson

Läser ni nyheter om Manchester United någon annanstans än här på Muss.se har ni säkert sett rapporter om att Sir Alex Ferguson idag har avslöjat varför han slutade som manager för Manchester United. Det är ju bara det att det inte är sant. Det som idag utmålas som nyheter visste vi ju redan i maj 2013, vilket vi förstås rapporterade då.

Det är trist att man fokuserar på överdrivna eller direkt felaktiga rubriker. För den intervju som Ferguson ger i Telegraph är trevlig läsning. Med följande citat som höjdpunkt:

Du måste ha den inställningen, gårdagen är borta. Imorgon är en annan dag. Vad jag brukade säga till många av dem var: ’Hur många medaljer har du? Har du lika många som Giggs? Hur många har tio medaljer? Hur många har nio medaljer? När du har nio, tio medaljer, då vet du att du har lyckats i den här klubben.’

Läs! Sir Alex Ferguson reveals the real reason for his retirement as Manchester United manager [Telegraph]

Ytterligare ett länktips idag. Efter Luke Shaws skada har Andy Mitten skrivit ihop en text om andra Unitedspelare – Bryan Robson, Steve Coppell och Gary Bailey – som drabbades av allvarliga skador under karriären.

Stricken Luke Shaw in good company: The United legends who suffered injury heartache [Eurosport]