Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

No defence for Sunderland

Några stillbilder á la Match of the Day coming up för att påvisa hur Sunderlands försvar med Jompa O’Shea i spetsen, trots överläge i antal spelare på ett fenomenalt sätt misslyckades att utnyttja det.
Inte bara en gång heller.
Skärmavbild 2015-09-27 kl. 08.51.31
Vid 1-0-målet backar Sunderland nästan så långt det är möjligt. Här ser vi åtta av lagets tio utespelare, en nionde dyker upp bredvid Mata sekunden senare och den tionde (Borini) ligger sannolikt någonstans vid mittcirkeln. Ändå har United så pass mycket skicklighet att man lyckas med två passningar ge Memphis öppet mål.
Skärmavbild 2015-09-27 kl. 08.59.21
Vid 2-0 är det än mer fascinerande att se hur några få spelare kan övertrumfa flera spelare. Martial lattjade med Kaboul, Rooney tog sig loss från Cattermole och Memphis tog sig också bort från stackars Billy Jones (som slog sju (!) passningar rätt på 90 minuter).
Skärmavbild 2015-09-27 kl. 09.01.59
Och även vid 3-0 var bortalaget väl samlat i straffområdet, men även om man var 8 mot 4 så var Rooney, Martial och Mata alltför skickliga jämfört med de bolltittande gröngölingarna. Fascinerande.
Ola Toivonen hade i alla fall första parkett på samtliga insläppta.
* Sedan premiärförlusten mot Swansea förra sensommaren har United spelat 22 matcher i ligan och Louis van Gaal har ett imponerande facit på Old Trafford:
17 vinster – 3 oavgjorda – 2 förluster och 47-14 i målskillnad.