Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Landslagsuttagningar, Rooney, Mata i veckans lag

 • Juan Mata kom med i veckans lag i Champions League. Det förtjänar han! (Han fick en 9:a i betyg Muss!) [Twitter/Champions League]
 • U18-matchen mot Manchester city har flyttats till fredagen den 16 oktober, med avspark 20.00. [Twitter/Manchester United]
 • Fyra Manchester United-spelare kom med i det engelska landslaget inför matcherna mot Estland och Litauen: Michael Carrick, Phil Jones, Wayne Rooney och Chris Smalling. Ingen kärlek till Ashley Young dock. [Twitter/Manchester United]
 • I ungdomslandslagen är det dock ont om Unitedspelare. Den enda vi hittar är James Wilson, som får en ny chans i U21-landslaget. [FA]
 • Cristiano Ronaldo sköt två mål mot Malmö igår och har nu gjort 501 mål i karriären. Sanslöst. Han passade dessutom på att tangera Rauls klubbrekord i Real Madrid (på en väldans massa färre matcher). [ESPN FC]

 • Regan Poole ska på träningsläger med Wales U19-landslag. [FA Wales]
 • Jesse Lingard är, enligt ESPN FC, aktuell för Sheffield Wednesday på lån. [ESPN FC]
 • Telegraphs Unitedkorrespondent Mark Ogden lämnar för att bli chefsfotbollsskribent på Independent. [Twitter/Ian Herbert]
 • Vi smiter emellan med lite gratisreklam men jag misstänker att några som läser den här kolumnen liksom jag tycker att den nya Adidaskollektion är rätt snygg:

https://twitter.com/ManUtd/status/649607330083012608

 • Det är inte bara mig som [Sir Alex Ferguson] har blivit ovän med,” säger Wayne Rooney i en BBC-dokumentär som sänds på måndag. Rooney förnekar dock att han skulle ha begärt att få lämna United 2013: ”Jag vet inte vad som hände eller varför det kom ut på det sättet. Jag gick in för att se honom och sa bara att ’om du inte kommer att spela mig kanske det är bättre att jag flyttar’, sedan helt plötsligt är det över hela pressen att jag hade lämnat in en transferbegäran, vilket jag aldrig gjorde.” [BBC]
 • Den belgiska målvakten Ilias Moutha-Sebtaoui har så till slut fått sitt internationella speltillstånd och är nu adderad till U18-truppen på Uniteds hemsida. [Twitter/Adam Marshall]
 • Moutha-Sebtaoui har precis varit på landslagsuppdrag med Belgiens U17-landslag. Belgien vann sin grupp i EM-kvalet och gick vidare till nästa omgång. Moutha-Sebtaoui vaktade målet i de tre matcherna (som spelades i Slovenien), mot Slovenien (2-1), Färöarna (4-1) och Turkiet (0-0).