Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reaktion: Säsongens bästa halvlek; för defensivt; Rooney kritiserad

Det blev inga mål i Manchesterderbyt. Många tyckte att det var en tam och tråkig tillställning. En som inte höll med var Gary Neville:

Supportern som tittade [på matchen] tycker antagligen att det är tråkigt, att underhållningen är dålig, men jag gillade verkligen matchen och den första halvleken var antagligen de bästa 45 minuterna jag har sett någonstans i Premier League den här säsongen. […] Det här var en match för det professionella och jag tycker genuint att det var många väldigt bra saker ute på den planen. Båda uppsättningarna mittbackar var fantastiska, så även Antonio Valencia och Marcos Rojo mot Kevin De Bruyne och Raheem Sterling.
Manchester derby proved that Premier League clubs can look forward to challenging in Champions League again [Telegraph]

Michael Cox, som skriver taktiska kolumner för Guardian, hade inte riktigt samma åsikt:

En platt, livlös match var en konsekvens av två olika faktorer – försiktig taktik från managerna och bra individuella defensiva prestationer. [—] [Pellegrini bytte in Demichelis för Toure.] Den förändringen, en fysisk mittback för en offensivt tänkande mittfältare, summerade den här matchen perfekt – det var defensivt, fysiskt och en viss besvikelse.
Manchester United and City both too defensive to spark excitement [Guardian]

Cox hade också några ord att säga om Wayne Rooney: ”Båda anfallarna var isolerade, svultna på stöd. Rooney var ännu en gång en extrem besvikelse, dominerad ut av matchen av Kompany och den enastående Nicolas Otamendi. Ett läge, när han tog emot bollen mellan linjerna men sedan vände för att slå en bakåtpassning mot sina mittbackar, gav ett ljudligt stön från en frustrerad publik på Old Trafford.

Även Andy Mitten var kritisk mot Rooney:

Andra som har presterat bättre har petats, men en av Rooneys privilegier som kapten är att han spelar. […] Men Rooney vet att han kommer att petas om hans mediokra form fortsätter, vet att han inte är oumbärlig. Louis van Gaal gillar honom som en person, som kapten och som någon som följer hans instruktioner, men det är också meningen att Rooney ska förändra matcher. [—] Snarare än att ligga bakom tittade Rooney på vid de få chanser United skapade.
Touch and spark may have left Wayne Rooney but not the fans [National]

Till sist ett tips från polisen: