Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Det är bara ett moment i en process

Ett mållöst Manchester United tar imorgon emot CSKA Moskva på Old Trafford i Champions League. United är piskade att vinna för att undvika problem i gruppen. Louis van Gaal höll förstås presskonferens inför matchen. Här är en sammanfattning av vad som sades.

  • Skadeläget: Phil Jones kan spela mot CSKA men matchen kommer för tidigt för Memphis Depay. Vi får ingen uppdatering om Morgan Schneiderlin som missade dagens träning. Paddy McNair har varit hemma i Nordirland under sin skada och Van Gaal säger att möjligheten att ge spelare vila utnyttjas vid behov.
  • Morgan Schneiderlin bad att få avstå måndagens träning av privata skäl. ”Jag accepterade hans anledningar.” Han är aktuell för spel imorgon.
  • Om målskyttet: ”Det var inte alltid en stor Theatre of Dreams. Jag är ledsen att säga det men det är logiskt också. Nu gör vi, förhoppningsvis, historia. Men det tar tid. Nu är vi de bästa försvararna i Premier League. Du säger att vi inte kan anfalla och det är inte sant. Det är bara ett moment i en process. Det är en dålig period när du inte gör mål, fotboll är att göra mål.
  • Om Memphis: ”Han är i ett läge i sin karriär där han måste anpassa sig till många saker. Jag är övertygad om att han kommer tillbaka kanske starkare än förut men vi måste ge honom tid.
  • Om Martial: ”Jag tror hans bästa position är anfallarens position, men han måste fortfarande utveckla sig själv. Han är väldigt ung men jag tycker att det är bättre att han utvecklas på anfallarens position.
  • Om anfallare (med många anfallare som har haft problem med målskyttet i Van Gaals United): ”Jag tror att det är en aspekt av det här laget eller den här truppen och också en aspekt av matchtaktik. En annan anledning är spelaren form.
  • Laget blir bättre: ”Jag tycker att vi blir bättre varje dag och ni kan se det på resultaten som vi har gjort. […] Vi hade en dipp i våra resultat och vi måste komma ur det. Det är därför vi behöver fansens stöd.” Rytmen i Premier League nämns som en anledning till att fotbollen inte har varit så bra som den borde vara.
  • Om Rooney: ”Jag tror fortfarande på Wayne Rooney.

Källor: Manutd.com, 2@ManUtd, @barneyrednews