Motståndarkollen: Poängtapp för Arsenal och Manchester city

Motståndarkollen är en skadeglad kolumn den här veckan. Det blev en mycket trevlig helg för Manchester United inför landslagsuppehållet. Segern mot West Brom blev snäppet bättre då ettan Manchester city och tvåan Arsenal tappade poäng. Dessutom gläds vi åt poängtapp för Tottenham samt förluster för Chelsea och Liverpool.

West Ham – Everton 1-1: West Ham är bra mot de bra och dåliga mot de dåliga. Således visste de inte riktigt hur de skulle agera mot Everton, som varken är bra eller dåliga. Oavgjort får väl då anses vara logiskt. Lanzini gav West Ham ledningen men Lukaku gör tydligen alltid mål mot West Ham och gjorde så även den här helgen. Stor mittenlagskänsla på båda klubbarna.

Sunderland – Southampton 0-1: Sam Allardyce har förlorat tre av fyra som manager för Sunderland. Återigen var det domarens fel: ”Det hängde på två beslut. Det är en klar straff som vi gav bort. Men Yoshidas handboll i straffområdet gavs inte.” Southampton fortsätter att överprestera och ser ut att hamna på övre halvan den här säsongen också. Om inte United snor Mane i januari förstås, vilket United förstås borde göra.

Leicester – Watford 2-1: Uniteds kommande motståndare Watford har haft ett ramstarkt försvar under säsongsinledningen. I bortamatchen mot Leicester var dock målvakten Gomes väldigt givmild. Gomes började med att släppa förbi en boll som en mindre vindpust hade stoppat och bjöd sedan Vardy på en straff (vilket om vi ska vara helt ärliga primärt berodde på en bra aktion av Vardy). Ordinarie straffskytten Mahrez lät Vardy skjuta straffen och engelsmannen utökade sin svit till nio raka matcher med mål. Efter landslagsuppehållet kan han tangera Ruud van Nistelrooys rekord.

Embed from Getty Images

Efter uppehållet får vi hoppas att Gomes fortsätter att vara givmild. Annars är det svårt att se hur United ska kunna göra mål på Watford.

Stoke – Chelsea 1-0: Haha, hihi, hoho. De bjuder på så mycket skadeglädje, gör Chelsea den här säsongen. Efter en heroisk seger i Champions League mot Kiev var det tillbaka till vardagen i Premier League. Stoke tog ledningen och då var Chelsea tämligen chanslösa. Costa tyckte att Shawcross luktade illa medan Remy agerade värdigt och därför inte fick den straff han borde ha fått.

Embed from Getty Images

Jose Mourinho fick inte vara med. Anledningen är att han förra veckan klev han in till domare Moss och skrek: ”You fucking referees are weak. Wenger is right about you. You are fucking weak.” Detta hämtat från FA:s skriftliga anledningar till att Mourinho blev avstängd. Moss kommenterar att Mourinho uppträdde aggressivt och att han tvingades be West Hams säkerhetsmanager att eskortera bort Chelseas manager. ”I advised Mr Mourinho not to take his position in the technical area for the second half due to his actions,” konstaterar Moss.

Det är enligt mig oerhört svagt agerat av FA att Mourinho bara blir avstängd en match.

Aston Villa – Manchester city 0-0: Aston Villas nya manager ställde ut sin Garde och ordnade Remi på noll mot Manchester city. En utmärkt start för Remy [sic!]. Fabian Delph, you’re a wanker, you’re a wanker, sjöng Villafansen. Mark Ogden fattade ingenting (vilket förvisso inte är så ovanligt).

De Bruyne tvingades spela anfallare när Bony gick ut skadad. Det uppskattades inte av belgaren som missade öppet mål och gav Berahino konkurrens i kampen om omgångens värsta miss. Guzan fladdrade lite på mållinjen och räddade med huvudet och på tilläggstid hade city en i ribban men totalt var det ingen bra insats av city. Serieledningen behåller city dock.

Liverpool – Crystal Palace 1-2: Liverpool hade tolv matcher i rad utan förlust (varav sex med Brendan Rodgers som manager). Då kände Steven Gerrard att det var läge att besöka Anfield för första gången sedan flytten till USA.

Gerrard trivs inte USA hörde jag på Guardians podcast Football Weekly. Gerrard gillar tydligen inte de långa resorna i USA (vem kunde ha anat…), det varma och fuktiga vädret i Los Angeles (vem kunde ha anat…) samt att underlaget på fotbollsplanerna (vem kunde ha anat…).

Eh, Liverpool mot Crystal Palace var det visst jag skulle skriva om. Det blev Jurgen Klopps första förlust som manager för Liverpool. Jag såg bitar av matchen. Liverpool tycktes vara överlägsna i första halvlek. Palace tog ledningen genom Bolasie men Coutinho kunde kvittera.

I andra halvlek tycktes dock Liverpool tröttna efter hand. Palace kom upp mer och mer, framför allt hotade man på hörnor och frisparkar. Det var just på en hörna som Dann tryckte in segermålet efter 82 minuter.

Arsenal – Tottenham 1-1: Tottenham imponerade stort borta mot ett skadedrabbat Arsenal. Harry Kane gav gästerna ledningen och visar att han måhända inte är en one season wonder trots allt. Tottenham låg sedan på och borde ha utökat ledningen.

Embed from Getty Images

Arsenals skadesituation är så jobbig att man tvingas kasta in vänsterbacken Gibbs för yttern Campbell när man jagar kvittering. Just denna gång ett lyckat drag för Wenger då Gibbs trollade fram Arsenals kvittering. Arsenal låg sedan på stort i slutet men Tottenham kunde hålla undan för en poäng. Därmed är det fortfarande bara United som har besegrat Tottenham i ligan den här säsongen.

Champions League-motståndarna: PSV tog en programenlig seger hemma mot Utrecht och är nu bara två poäng bakom Ajax i toppen på tabellen. Däremot blev det torsk för Wolfsburg borta mot Mainz och CSKA inkasserade säsongens första förlust i ligan borta mot Krasnodar.

Avslutningsvis noterar vi att det sägs att David Moyes kommer att få sparken.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS