Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Vi var rädda att spela bollen

En ny 0-0-match för Manchester United efter en miserabel insats mot PSV i Champions League. Därmed måste United mest troligt vinna i Wolfsburg för att gå vidare till slutspelet i Champions League. Så här sa Louis van Gaal efter matchen.

  • Om matchen:Jag tycker att vi kunde ha avslutat [chanserna] i första halvlek, men också i andra halvlek. Men i slutet var vi inte så bra längre, vi var rädda att spela bollen. Men oavsett gav vi inte bort så många chanser.
  • Om mittfältet: “Jag fann också att våra mittfältare droppade för mycket. Det är därför de inte stöttade våra offensiva spelare så mycket.
  • Van Gaal tycker ändå att United skapade fler chanser än motståndaren. “Jag kan inte säga varje match […] att vi inte avslutade.
  • Wolfsburg borta: “Väldigt svårt. Jag tycker att Wolfsburg är det bästa laget i vår grupp att spela mot. Men det är möjligt, vi vann också hemma. Vi är också fortfarande tvåa, PSV måste vinna hemma mot CSKA Moskva. Det är inte så enkelt.

United måste ta minst lika många poäng som PSV i sista omgången för att gå vidare. En seger mot Wolfsburg säkrar dock inte bara avancemang utan även gruppsegern. Det är det lilla positiva att ta med sig.