Media: Schweinsteiger förnekar FA:s anklagan

Bastian Schweinsteiger anklagades igår av FA för våldsamt uppträdande. Idag rapporterar emellertid både Mirror och Guardian att tysken kommer att förneka FA:s anklagan. Schweinsteiger insisterar på att det inte fanns något ont uppsåt då hans armbåge sänkte West Hams Winstons Reid.

Domaren Mark Clattenburg såg inte incidenten men FA valde att granska videobilder. Tre före detta elitdomare kom oberoende av varandra fram till att Schweinsteiger borde ha blivit utvisad, varför FA anklagade honom.

En FA-panel kommer nu att avgöra ärendet på torsdag, givet att Schweinsteiger faktiskt förnekar anklagan. Panelen består av tre personer, däribland en före detta spelare. Då processen ser ut som den gör förefaller det som chansen är minimal att panel kommer fram till att Schweinsteiger är oskyldig. Om kommittén anser att Schweinsteiger genom att förneka missbrukar systemet riskerar han att straffet blir längre än tre matcher.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS