Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Vi måste vinna mot Stoke

Louis van Gaal ville inte prata med media på onsdagens presskonferens. Han talade dock med MUTV i en intervju och han håller med om att United måste vinna mot Stoke: ”Ja, jag tycker det. För när du har förlorat tre gånger i rad behöver du en seger.

Van Gaal menar dock att det, som alltid, blir svårt och menar att förutsättningarna på Stoke City Stadium inte är de bästa. ”Det är en speciell arena. Det är inte enkelt med många omständigheter som inte alltid passar för att spela bra fotboll. […] Vi har analyserat Stoke och sett bollen flyga i vinden. Du måste hantera varje omständighet och det är därför vi förbereder oss för den matchen så att vi kan visa spelarna hur det är.

Uniteds manager menar att hans lag har stor förbättringspotential: ”Jag kan inte säga för högt att vi måste förbättra vår defensiva organisation. Det är sant att det alltid är bättre att hålla nollan men vi måste också anfalla och avsluta våra chanser, det är viktigt. Det är många aspekter i vårt spel som vi måste förbättra.

Van Gaal har, som manager, en kolumn i Uniteds matchprogram United Review. Utgåvan för matchen mot Chelsea på måndag har redan tryckts och holländaren diskuterar den nuvarande situationen.

Det går inte att dölja det faktum att vi är i en väldigt dålig period, den värsta jag har haft sedan jag blev Manchester Uniteds manager. Jag har varit manager länge så jag har haft dåliga tider liksom bra tider. De senaste veckorna har varit en extremt svår tid, inte bara för mig men för alla associerade med klubben. Att se laget få dåliga resultat är konstigt för dig, men det bästa sättet att komma ut ur det här är och förbättra oss är att vi alla håller samman. Vi kan vända den här situationen. Det här är Manchester United. En klubb som är känd världen runt och som aldrig är besegrad.


Källor: Manutd.com, @CraigNorwood