Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Första halvlek var bättre

Louis van Gaal kunde äntligen inkassera en seger då Manchester United igår vann med 2-1 mot Swansea.

  • Matchanalys: “Vi började det nya året väldigt bra. Jag tycker att vi spelade väldigt riskabelt, väldigt offensivt, med tre försvarare. Men vi ville vinna och gjorde två mål fantastiska mål idag, det är skillnaden.
  • Första halvlek bättre: “Jag tycker att första halvlek var bättre än den andra halvleken. Skillnaden är att vi gjorde målen och alla säger att andra halvlek är bättre. […] Vår prestation i första halvlek var bättre och vi gav inte bort några chanser i första halvlek.
  • Om målen: “Martial hade ett mål och en assist. […] Inlägget från Ashley Young var bra. Waynes mål med sin vänsterfot bakom den andra foten var fantastiskt.
  • Karaktär efter kvitteringen: “[Laget] hade tillräckligt mycket mod för att fortsätta, det har ni sett. Vi skapade chanser och gjorde segermålet.
  • Jones och Young skadade: “Jones är skadad, mer eller mindre samma skada som innan. Young har spelat många matcher i rad, så han var lite stel och var tvungen att bli utbytt. Det var inte frivilligt. Jag bytte dem för att jag behövde förändra.
  • Bytte för att slösa tid: “Med Herrera var det för att jag ville slösa tid, som Swansea gjorde hela matchen.

Citat: Manutd.com