Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Liam Grimshaw klar för Preston

Embed from Getty Images

Det har varit på tapeten en tid och idag blev det så officiellt att Manchester United säljer Liam Grimshaw till Preston North End. Mittfältaren har skrivit på till sommaren 2018. Övergångssumman är inte officiell men det torde röra sig om ett lågt sexsiffrigt pundbelopp.

Grimshaw fyller 21 år den 2 februari. Han lämnar utan att ha fått chansen i a-laget. Totalt gjorde han 70 matcher på reserv- och juniornivå. Förra säsongen var han nominerad till årets reservlagsspelare i United, men till slut vann Andreas Pereira det priset.

Den här säsongen har Grimshaw fått sin första erfarenhet av a-lagsfotboll då han har varit utlånad till Motherwell. Där blev det 16 matcher (varav 15 från start) i skotska ligan och de skotska cuperna.

Grimshaw blir den andra mittfältaren som lämnar United för Preston i januari. För en vecka sedan gick även Ben Pearson till Preston. Pearson har gått rakt in i startelvan, återstår att se om även Grimshaw gör det. De två spelade tillsammans på mittfältet redan säsongen 2011/12, då i Uniteds juniorlag. I Preston finns även Sam Johnstone på lån från Manchester United och förre Unitedspelare Marnick Vermijl på lån från Sheffield Wednesday.

Preston är för närvarande mittenlag i Championship men med en stark vår skulle de kunna hota om en playoffplats till Premier League.

Jag har varit i Manchester United en lång tid men jag är redo att gå vidare och göra en karriär för mig själv,” säger Grimshaw till Prestons hemsida. ”Det här är en chans att få igång min karriär. Det är fantastiskt att vara tillbaka hemma i Lancashire och jag ser fram emot att anpassa mig och dra igång min karriär.

Vi önskar Liam Grimshaw all lycka i den fortsatta karriären!