Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea it is

Embed from Getty Images
Retirement is that way, Johnny-boy. 
Länge sen jag hade någon rejäl förhands inför en Unitedmatch. Skyller, med rejäla sojafärsbitar (vegetarian som jag är) på benen, på ”personal circumstances”. Men nu ska jag stegvis försöka återkomma till mer regelbundna inlägg. Vi skattar oss förstås lyckliga över att Lisa är mer stabil och har levererat den senaste iden.
Nåväl, Louis van Gaal är kvar, Manchester United har gjort sex mål på två matcher och har på nåt sätt knuffat igång ångloket på snabbtågsbanan. Det är inte så att det uppnått någon högre hastighet, men det står i alla fall inte längre stilla.
Hybrisvarningen lurar dock runt hörnet när Den Envise började nämna titeln som en möjlighet om det skulle bli tre poäng mot Chelsea på söndag och dessutom prata om att Luke Shaw skulle kunna vara tillbaka till finalen i Europa League. Förhoppningsvis ser han till att det inte bara blir tomt prat utan mer som en morot för truppen. Om truppen nu ens vill ha grönsaker av Tulipanen. Men med tanke på att United vunnit 2 av sina 17 senaste matcher mot Chelsea i London står han – trots Big Mans manskaps fiaskosäsong – inför en tung uppgift. Samtidigt har LvG haft en tendens att lyckas bättre mot större lag än mot Bournemouth och Norwich.
Tombolan lär ha få anledningar till att ha mer än tretton namn i sig inför matchen. Schneiderlins vila senast måste ha varit tillfällig, hans bleka insatser till trots, och det vore obegripligt att låta Fellaini gå före på Stamford Bridge. Lingard gjorde visserligen mål mot Stoke, men hans bidrag till United den senaste tiden är inte något som får en höjdrädd att vilja hoppa fallskärm i ren eufori.

DDG

Darmian – Smalling – Blind – CBJ

Schneiderlin – Carrick

Martial– Mata – Memphis

Rooney

Målvakt: Störst. Bäst.

Försvar: Just i detta nu är detta Uniteds bästa back four. Utan tvivel. Att det sedan är en backlinje som rimligen inte bör vara Uniteds bästa är en annan fråga.

Mittfält: Fellaini var inte dålig senast, vilket får anses som ett stort framsteg. Men det hindrar inte att Schneiderlin-Carrick måste vara förstavalet. Inte bara för att båda är bättre spelare än Afrotanken … eller jo, förresten. Bara därför.

Offensiven: Mata och Martial givna och då står det mellan Memphis och Lingard. Jag skulle gärna se Memphis få chansen igen och eftersom Martial kan gå både innanför och utanför sin ytterback har han inga problem med att byta kant.

Spets: Rooney eller Will Keane?

——————————

Chelsea har inte direkt vaknat från de döda sedan Hiddink återkom. Däremot har de inte sjunkit ännu längre ned i dyn och är uppe i tio raka utan förlust.

Man har också – till skillnad från United – värvat i januari. Och även om det är Pato så är det i alla fall ett steg upp från att plocka tillbaka Will Keane från lån.

Känslorna inför mötet är att:

  1. En förlust skulle sabba alla möjligheter att ens nosa på topp 2. Möjligheter som egentligen sabbades helt och hållet i deember, men i linje med hybrisen känner jag att jag bör nämna det.
  2. Ett kryss skulle vara knappt godkänt, trots allt.
  3. En seger skulle vara motiverad med tanke på tabelläget.