Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21-derby ikväll, United kan ta över serieledningen

Manchester Uniteds U21 möter ikväll Manchester city. Matchen börjar 21.00 och visas, som vanligt, på MUTV (för den som har tillgång till den kanalen). Efter 7-0-segern mot Norwich i måndags har United chansen att ta över serieledningen.

United kommer ikväll förmodligen ställa upp med ett mindre meriterat lag än i måndags. Med a-lagets match mot Sunderland i åtanke är det troligt att de spelare som är aktuella för a-laget vilas ikväll.

U21-tränaren Warren Joyce är fortsatt besviken efter förlusten mot Everton förra veckan, då laget tvingades spela på Evertons träningsanläggning. ”Evertonmatchen var en katastrof från början till slut,säger Joyce till Uniteds hemsida.

De här spelarna är nära a-lagsfotboll och vi sätter de i en situation som inte är rätt. […] Det var en dålig kväll överallt, omgivningen och resultatet. Det var en av de värsta jag varit involverad i på någon nivå, extremt frustrerande och något vi har pratat om som en grupp för det var väldigt lite positivt från en sådan erfarenhet. Det är inte bara för att vi [förlorade], det är inte en av matcherna Premier League borde förespråka i nästa steg mot a-lagsfotboll.

United har ett hektiskt schema nu. Efter kvällens match väntar hemmamatch mot Reading på måndag och lördagen den 20 februari är det ny match mot Manchester city. Den matchen skulle ha spelats på City of Manchester Stadium men har nu flyttats till citys akademiarena.