Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt: Paul McGuinness lämnar Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United meddelar på fredagskvällen att juniortränaren Paul McGuinness lämnar klubben. McGuinness avser söka andra ambitioner i fotbollen.

McGuinness, som är son till Wilf McGuinness – både spelare och manager i klubben, har jobbat för United sedan 1992. Hans främsta merit är segern i FA Youth Cup 2011. Paul McGuinness var själv spelare på junior- och reservlagsnivå i United, med över 150 matcher. Han nådde dock aldrig a-laget.

Embed from Getty Images

Då beslutet annonseras säger McGuinness:

Det har varit en ära och ett privilegium att följa i min far Wilfs fotspår och tjäna Manchester United i ett antal roller under totalt 28 år.

Jag har dedikerat mitt liv till varje jobb, från spelare till utbildnings- och socialvårdsarbetare, till direktör på Centre of Excellence och scout, assisterande akademidirektör för U9 till U16 och senare U17 till U21, huvudtränare för den professionella utbildningsfasen och slutligen tränare för juniorlaget.

Jag kommer alltid att vara evigt tacksam till Sir Alex Ferguson för att han fick mina drömmar att bli sanna och bjöd in mig att representera Manchester United som en spelare och under de senaste 23 åren som en stolt tränare.

Jag har lär mig otroligt mycket genom att arbeta med Sir Alex och så många speciella Manchester United-personer under åren, framför allt mina mentorer Erci Harrison, Jim Ryan och Tony Whelan.

Jag har så många otroliga minnen, framför allt segern i FA Youth Cup 2011 och att bli tillfrågad att vara en del av minnesceremonin för München 2008, men jag har framför allt uppskattat att jobba bakom scenerna med hängivna kollegor, fostrat och tränat unga spelare för att nå sin potential.

Att ha sett 86 akademispelare utvecklas till att göra sin debut för a-laget och 23 att bli a-landslagsspelare har varit enormt givande.

Jag har nu andra ambitioner jag skulle vilja uppfylla inom fotbollen som jag bara kan uppleva utanför klubben.

Jag är extremt tacksam till personalen på Carrington och Old Trafford för deras vänskap och professionalism under åren. Många tack också till alla Unitedsupportrar världen över – framför allt de otroligt dedikerade följarna av U18 och ungdomslagen.

Slutligen vill jag önska lycka till i framtiden till Louis van Gaal, Ryan Giggs, a-laget och alla spelare och ledare i akademin.

Uniteds vice verkställande ordförande Ed Woodward säger: ”Paul har varit en fantastisk tjänare för klubben och alla här önskar honom det bästa i att uppfylla sina ambitioner i sporten. Styrelsen är tacksam till honom för allting han har gett till rollen under många års tjänst. Hans efterträdare kommer att ha väldigt stora skor att fylla.

Tidigare på fredagen framkom rykten att McGuinness hade fått sparken. Det annonseras inte så men det är knappast uteslutet att så ändå är fallet. Oavsett blir det intressant att se vad som händer med akademin framöver, det är en hel del lediga roller nu…

Vi önskar Paul McGuinness lycka till i framtiden!


Uppdatering: En del av McGuinness citat föll tyvärr bort, detta är korrigerat.