Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Dubbelnamnen till U19-EM

  • Cameron Borthwick-Jackson fick ingen speltid men kunde ändå glädja sig åt att England kvalade in till U19-EM efter en imponerande 2-0-seger mot toppseedade Spanien, som hade fördel av hemmaplan.
  • Borthwick-Jackson får sällskap av Timothy Fosu-Mensah i sommarens EM. Holland kvalificerade sig nämligen också för turneringen idag, detta via 0-0 mot Polen. Fosu-Mensah spelade hela matchen.
  • U19-EM kan ställa till problem för Borthwick-Jackson och Fosu-Mensah. Turneringen spelas nämligen den 11 till 24 juli i sommar och United spelar sin första träningsmatch den 22 juli.
  • Donald Love spelade hela matchen när Skottlands U21-landslag vann hemma mot Nordirland i EM-kvalet. Love, som blev varnad efter en timme, fick bara en fyra i betyg av tidningen Scotsman, med det var han sämst av de skotska utespelarna. Inget av lagen har någon realistisk chans att gå till EM.
  • Matteo Darmian hade ingen rolig kväll i München. Som högerback i den italienska trebackslinjen var han med och släppte in fyra mål. Tyskland vann med 4-1 och Darmian tvingades spela hela matchen.
  • Marouane Fellaini spelade 79 minuter när Belgien föll med 2-1 borta mot Portugal. De förra Unitedspelarna Nani och Cristiano Ronaldo gjorde Portugals mål. Romelu Lukaku gjorde Belgiens tröstmål efter en timme, framspelad av sin bror Jordan Lukaku. Den möjliga framtida Unitedspelaren Renato Sanches spelade andra halvlek för Portugal.
  • Lagkapten Daley Blind spelade givetvis hela matchen, som mittback, när Holland vann med 2-1 mot England på Wembley. Det är som bekant otillåtet att vila Blind, som tappade bort Vardy när England tog ledningen. Memphis Depay spelade hela matchen men gjorde inget större väsen av sig. Chris Smalling spelade 70 minuter för England. Unitedprodukten Danny Drinkwater gjorde landslagsdebut för England.
  • Anthony Martial spelade första halvlek när Frankrike vann med 4-2 mot Ryssland. Frankrike var givetvis bättre med Martial på planen, då de vann den första halvleken med 2-0. Martial var om vi verkligen tar på oss Unitedglasögonen inblandad i det franska 1-0-målet.
  • Antonio Valencia spelade hela matchen när Ecuador förlorade med 3-1 borta mot Colombia i det sydamerikanska VM-kvalet. Första förlusten i kvalet för Ecuador, som ändå toppar gruppen (Uruguay kan gå förbi vid seger i natt). Valencia spelade högerytter och drog på sig en varning i början på andra halvlek.
  • Landslagsuppehållet avslutas i natt då Varela, Rojo och Romero ska spela VM-kval. Sammanställning av landskamperna i mars.