Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: EM-audition och sydamerikanskt VM-kval

Det har blivit dags för säsongens allra sista landslagsuppehåll. I Europa kan det vara sista chansen att imponera på förbundskaptenerna inför sommarens EM medan VM-kvalet fortgår i Sydamerika.

Som vanligt är det massvis av Unitedspelare som ska på uppdrag för a-landslag och diverse ungdomslandslag.

A-landslag

United har 14 spelare på uppdrag med sina a-landslag den här gången.

Argentina (Rojo, Romero)

Marcos Rojo och Sergio Romero är som vanligt med i Argentinas trupp. VM-kval borta mot Chile och hemma mot Bolivia väntar. Argentina har inlett kvalet svagt med bara fem poäng på fyra matcher skulle i alla fall behöva ta fyra poäng för att inte halka efter på allvar.

Belgien (Fellaini)

Belgien ska enligt planerna möta Portugal i Bryssel på tisdag nästa vecka. Dagens träning ställdes förstås in efter dagens bombdåd. Ännu finns inga indikationer på att matchen mot Portugal ska påverkas. Belgien tvingades ställa in landskampen hemma mot Spanien under landslagsuppehållet i november.

Marouane Fellaini är som vanligt uttagen till truppen medan Adnan Januzaj inte heller den här gången har fått plats i truppen.

Ecuador (Valencia)

Antonio Valencia är precis tillbaka i spel efter lång skadefrånvaro och tar omedelbart plats i Ecuadors landslag. Ecuador som har fått en strålande start på kvalet med fyra raka segrar har hemmamatch mot Paraguay och bortamatch mot Colombia.

England (Smalling)

Chris Smalling är ensam Manchester United-representant i Roy Hodgsons trupp. Varken Michael Carrick eller Jesse Lingard fick plats i truppen. Carrick har förstås stor chans att få en EM-plats ändå, Hodgson har bra koll på Carrick. Men Lingard, som var med i truppen senast utan att få speltid, hade varit med nu om han hade varit med i Hodgsons planer.

Till EM lär kapten Wayne Rooney förstås också ansluta, bara han är frisk. Vidare kanske Phil Jones och Luke Shaw hoppas på en EM-biljett men de får se till att bli friska först.

Smalling ska spela bortamatch mot Tyskland och hemmamatch mot Holland.

Frankrike (Martial)

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps valde Leicester N’Golo Kante före Morgan Schneiderlin. Han utesluter dock inte Schneiderlin får plats i EM-truppen: ”Det är inte det att jag inte litar på Morgan. Jag vet vad han kan göra. Men innan jag tar det slutliga beslutet är det viktigt att N’Golo kommer med för att ge oss mer svar.

Därmed blir Anthony Marital ensam representant från Manchester United i den franska truppen. Martial får jaga sitt första landslagsmål i bortamatchen mot Holland och hemmamatchen mot Ryssland.

Holland (Blind, Memphis)

Daley Blind får även den här gången plats i pappa Danny Blinds landslagstrupp. Även Memphis Depay är med i den holländska truppen. Holland ska spela hemma mot Frankrike och borta mot England som uppladdning inför VM-kvalet i höst.

Italien (Darmian)

Matteo Darmian har en självklar plats i Italiens landslag. Hemmamatch mot Spanien och bortamatch mot Tyskland väntar.

Nordirland (McNair)

Paddy McNair platsar inte ens på bänken i United men han kommer med största sannolikhet att få följa med Nordirland till Frankrike i sommar. Han har som vanligt en plats i landslagstruppen inför träningsmatcherna borta mot Wales och hemma mot Slovenien.

Spanien (De Gea, Mata)

David de Gea och Juan Mata får som vanligt resa på landslagsuppdrag medan Ander Herrera är den riktiga vinnaren då han får några lediga dagar i Manchester. Spanien har bortamatcher mot Italien och Rumänien.

Tyskland (Schweinsteiger)

Tysklands lagkapten Bastian Schweinsteiger får chansen till välbehövlig matchträning i matcherna mot England och Italien, båda på hemmaplan.

Uruguay (Varela)

Guillermo Varela är för första gången uttagen till Uruguays landslag. Hans chanser till speltid får anses vara små men bara att vara aktuell för landslaget är nog mer än han förväntade sig inför säsongen.

Uruguay har bortamatch mot Brasilien och hemmamatch mot Peru i VM-kvalet. Uruguay är just nu tvåa i kvalet med tre segrar och en förlust.

Ungdomslandslag

Som vanligt gör vi vårt bästa för att hålla koll på spelarna i de olika ungdomslandslagen. Som vanligt är det svårt (men vi brukar åtminstone vara bäst i klassen), då informationen inte alltid är så lättillgänglig som den borde vara. Många fotbollsförbund har fortfarande frapperande dåliga hemsidor (här vill jag rikta beröm till Portugals fotbollsförbund som har en exemplarisk hemsida). Förutom de spelare som vi vet är uttagna noterar vi också de spelare som nyligen har varit uttagna men inte är det den här gången.

Belgien U17 (Moutha-Sebtaoui)

Uniteds unga målvakt Ilias Moutha-Sebtaoui var med i truppen när Belgiens U17-landslag nyligen säkrade en plats till sommarens EM. Moutha-Sebtaoui fick dock nöja sig med att värma bänk under det avslutande kvalet (han var förstamålvakt under det inledande kvalspelet).

Brasilien U23 (A Pereira)

Andreas Pereira är tillbaka i Brasiliens OS-trupp. Träningsmatcher mot Nigeria och Sydafrika väntar.

England U21 (Wilson)

James Wilson ska spela EM-kval med Englands U21-landslag. England går som vanligt bra i U21-kvalet och toppar sin grupp tre poäng före Norge och Schweiz. Den här gången väntar en nyckelmatch mot Schweiz på bortaplan.

England U20 (Fletcher, Rashford)

Marcus Rashford är för första gången med i Englands U20-landslag. Träningsmatch hemma mot Kanada väntar och Rashford får sällskap av Ashley Fletcher i truppen så det kan tänkas bli ett anfallspar från Manchester United.

England U19 (Borthwick-Jackson)

Cameron Borthwick-Jackson har ännu inte gjort comeback i klubblaget efter sin skada men han är ändå med i det engelska U19-landslag som ska spela EM-kval i Spanien. Matcher mot Georgien, Grekland och Spanien väntar. Bara gruppvinnaren går till EM.

England U18 (Williams)

Ro-Shaun Williams är med i Englands U18-landslag. Träningsmatcher borta mot Österrike och hemma mot Irland väntar.

England U16 (Gomes)

Angel Gomes har en given plats i det engelska U16-landslaget. I februari tog laget tre raka segrar mot Norge, Tjeckien och Italien i en träningsturnering. Nu väntar en turnering i franska Montaigu.

England inledde turneringen med en 1-0-seger mot Ryssland tidigare idag.

I gruppspelet väntar också matcher mot USA och Brasilien. Sedan väntar en placeringsmatch mot Frankrike, Marocko, Nordirland eller Peru.

Holland U19 (Fosu-Mensah)

Hollands U19-landslag ska spela EM-kval och Manchester Uniteds Timothy Fosu-Mensah har en given plats i laget. Holland har fördel av hemmaplan i kvalet där Ukraina, Nordirland och Polen väntar. Endast gruppsegraren går till EM.

Kanada U20 (Doughty)

Kanadas fotbollsförbund är förvirrade. Inför U20-lagets träningsmatch borta mot England har man listat truppen på två ställen. På det första stället säger man att 20 spelare är uttagna, varpå man listar 19 spelare. Manchester Uniteds anfallare Josh Doughty är inte med där. På det andra stället listas 18 spelare och Doughty är en av dessa.

Libyen (El Fitouri)

Libyen spelar kval till African Cup of Nations. Dubbelmöte mot São Tomé och Príncipe väntar. Libyen behöver två segrar för att ha en chans att gå vidare från kvalet. Manchester Uniteds Sadiq El Fitouri brukar vara med i landslaget men jag har inte hittat någon aktuell trupp. (Inkluderar detta under ungdomslandslag trots att det egentligen är a-landslag då El Fitouri ännu inte har varit i närheten av Uniteds a-lag.)

Portugal U20 (J Pereira)

Målvakten Joel Castro Pereira är på uppdrag med Portugals U20-landslag. Två träningsmatcher mot Holland (båda på hemmaplan) väntar.

Skottland U21 (Love)

Donald Love är med i Skottlands U21-landslag. EM-kval borta mot Frankrike och hemma mot Nordirland väntar. Skottland behöver två segrar om de ska ha någon chans att nå EM.

USA U20 (Olosunde)

Matthew Olosunde är med i USA:s U20-landslag som just nu spelar Dallas Cup mot klubblag. Olosunde var oanvänd avbytare när USA vann mot Monterrey Rayados i den första matchen. Han spelade sedan hela matchen när USA föll med 2-1 mot Fulham. I den avslutande matchen möter man Hoffenheim.

Inte den här gången (J Pereira, Poole)

Här noterar vi de ungdomsspelare som nyligen har representerat något ungdomslandslag men av någon anledning inte gör det den här gången.

Joel Castro Pereira har varit med i Portugals U21-trupp men var inte med vid förra landslagssamlingen och han är inte uttagen den här gången heller.
Uppdatering: Joel Castro Pereira var på uppdrag med Portugals U20-landslag.

Regan Poole tvingades lämna återbud till Wales U19:s träningsmatcher mot Tjeckien tidigare i mars, då han var aktuell för Uniteds trupp mot Liverpool i Europa League. Wales U19 har inga matcher under detta uppehåll.

Övriga spelare

Här noterar vi de a-lagsspelare som inte är uttagna till något landslag den här gången (för enkelhetens skull anger vi alla spelare upptagna på sidan för truppen även om några av dem egentligen inte är a-lagsspelare).

Inte uttagna: Januzaj, Carrick, Herrera, Schneiderlin, Henderson, Lingard, Tuanzebe, Goss, Rothwell, Weir, Riley, Keane, Johnstone, Blackett, Powell, Valdes
Skadade: Jones, Rooney, Young, Shaw

Spelare som ännu inte har debuterat i a-landslaget noteras under ”inte uttagna” även om de också är skadade.

Programmet

Tidigare:

 • 16-21 februari: England U16 (träningsturnering) [Gomes] [mer]
 • 11-16 mars: Belgien U17 (EM-kval) [Moutha-Sebtaoui] [mer]

Söndag 20 mars:

 • USA U20 – Monterrey Rayados 1-0 (Dallas Cup) [Olosunde]

Tisdag 22 mars:

 • USA U20 – Fulham 1-2 (Dallas Cup) [Olosunde]
 • 19.00: England U16 – Ryssland U16 1-0 (turnering i Montaigu, Frankrike) [Gomes]

Onsdag 23 mars:

 • 16.30: São Tomé och Príncipe – Libyen 2-1 (kval till ACON) [El Fitouri]
 • 18.30: Österrike U18 – England U18 (träningsmatch) [Williams]

Torsdag 24 mars:

 • USA U20 – Hoffenheim 3-3 (Dallas Cup) [Olosunde]
 • Portugal U20 – Holland U20 1-1 (träningsmatch) [J Pereira] [mer]
 • 17.00: England U19 – Georgien U19 2-1 (EM-kval i Spanien) [Borthwick-Jackson]
 • 19.00: England U16 – USA 2-2 (turnering i Montaigu, Frankrike) [Gomes]
 • 19.30: Holland U19 – Ukraina U19 3-2 (EM-kval i Holland) [Fosu-Mensah]
 • 20.45: Italien – Spanien (träningsmatch) 1-1 [Darmian och De Gea, Mata] [mer]
 • 20.45: Wales – Nordirland (träningsmatch) 1-1 [McNair] [mer]
 • 21.00: Frankrike U21 – Skottland U21 2-0 (EM-kval) [Love]
 • 22.00: Ecuador – Paraguay 2-2 (VM-kval) [Valencia]
 • Sammanställning av onsdagens och torsdagens matcher.

Fredag 25 mars:

 • 00.30: Chile – Argentina (VM-kval) 1-2 [Rojo, Romero] [mer]
 • Brasilien U23 – Nigeria U23 0-1 (träningsmatch) [A Pereira] [mer]
 • 20.45: Holland – Frankrike (träningsmatch) 2-3 [Martial och Blind, Memphis] [mer]

Lördag 26 mars:

 • 01.45: Brasilien – Uruguay 2-2 (VM-kval) [Varela] [mer]
 • Portugal U20 – Holland U20 1-1 (träningsmatch) [J Pereira]
 • 16.00: Holland U19 – Nordirland U19 1-0 (EM-kval i Holland) [Fosu-Mensah]
 • 17.00: England U16 – Brasilien U16 1-3 (turnering i Montaigu, Frankrike) [Gomes]
 • 17.00: England U19 – Grekland U19 1-1 (EM-kval i Spanien) [Borthwick-Jackson]
 • 19.00: Schweiz U21 – England U21 1-1 (EM-kval) [Wilson]
 • 20.45: Tyskland – England 2-3 (träningsmatch) [Schweinsteiger och Smalling] [Schweinsteiger skadad]
 • Sammanställning av lördagens matcher.

Söndag 27 mars:

 • 13.00: England U18 – Irland U18 4-1 (träningsmatch) [Williams]
 • 17.00: England U20 – Kanada U20 1-2 (träningsmatch) [Fletcher, Rashford och Doughty]
 • 20.45: Rumänien – Spanien 0-0 (träningsmatch) [De Gea, Mata]
 • Sammanställning av söndagens matcher.

Måndag 28 mars:

 • Brasilien U23 – Nigeria U23 3-1 (träningsmatch) [A Pereira] [mer]
 • 10.30 England U16 – Nordirland U16 3-0 (turnering i Montaigu, Frankrike) [Gomes] [mer]
 • Libyen – São Tomé och Príncipe (kval till ACON) 4-0 [Sadiq El Fitouri] [mer]
 • 20.45: Nordirland – Slovenien (träningsmatch) 1-0 [McNair] [mer]

Tisdag 29 mars:

 • 17.00: Spanien U19 – England U19 0-2 (EM-kval i Spanien) [Borthwick-Jackson]
 • 17.00: Skottland U21 – Nordirland U21 3-1 (EM-kval) [Love]
 • 19.30: Holland U19 – Polen U19 0-0 (EM-kval i Holland) [Fosu-Mensah]
 • 20.45: Portugal – Belgien 2-1 (träningsmatch) [Fellaini]
 • 20.45: Tyskland – Italien 4-1 (träningsmatch) [Darmian]
 • 21.00: England – Holland 1-2 (träningsmatch) [Smalling och Blind, Memphis]
 • 21.00: Frankrike – Ryssland 4-2 (träningsmatch) [Martial]
 • 22.30:  Colombia – Ecuador 3-1 (VM-kval) [Valencia]
 • Sammanställning av tisdagens matcher.

Onsdag 30 mars:

 • 01.00: Uruguay – Peru (VM-kval) 1-0 [Varela] [mer]
 • 01.30: Argentina – Bolivia (VM-kval) 2-0 [Rojo, Romero] [mer]

Sammanställningen uppdateras efter hand med matchresultat och länkar till nyheter på sidan.