Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fosu-Mensah: Det var en fantastisk seger

Manchester Uniteds talangfulla försvarare Timothy Fosu-Mensah har varit ett av de största glädjeämnena den senaste tiden. Han stod för en ny fin insats när United igår vann mot West Ham i FA-cupen.

Det var en väldigt stor match och en fantastisk seger,säger Fosu-Mensah till Manutd.com. ”Jag är glad att vi vann den här matchen och att vi kan åka till Wembley för semifinalen. Det var väldigt speciellt för det var en enorm tillställning. Jag har egentligen inte stött på en sådan atmosfär som det men jag börjar bli van med det mer och mer. Det är fantastiskt för min utveckling att få en sådan upplevelse.

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds supportrar hyllade ynglingen med en sång (till tonerna av Let’s go fucking mental)…

Let’s go Fosu-Mensah! Let’s Fosu-Mensah!
Nana, nana,
Nana, nana.

Fosu-Mensah själv passade på att hylla lagets rutinerade spelare: ”Jag tycker att spelare som Michael Carrick Daley Blind och Chris Smalling höll ihop laget för att vinna den här matchen. Det är väldigt viktigt för det ger självförtroende till alla på planen.

Även målvakten David de Gea fick beröm: ”David är en av de bästa målvakterna i världen, kanske den allra bästa. Det är väldigt bra att ha en sådan målvakt i ditt lag. Han kan rädda poäng åt dig eller rädda dig i cupen. Jag såg Kouyate göra mål och tänkte: ’nej, nej’ men sedan såg jag linjemannens flagga, så jag var lättad att det var offside.

Fosu-Mensah hade mer ännu mer beröm att dela ut, då han var mycket tacksam att han kunde spela trots skadan han drog på sig mot Tottenham. ”Jag tycker att fysioterapeuterna gjorde ett väldigt bra jobb som fick mig fit och jag spelade 90 minuter så jag är glad.

I framtiden kan det tänkas att holländarens bästa position är som central mittfältare. I Uniteds yngre lag har han framför allt spelat mittback eller central mittfältare men i a-laget har han mestadels spelat ytterback.

Jag gick från högerback till vänsterback och jag gör mitt bästa på varje position och gör bara vad jag kan för laget.

Fosu-Mensah ser fram emot att möta Everton på Wembley i semifinalen men han vet att det är en match i taget som gäller.

Semifinalen kommer att vara väldigt speciell. Det är en speciell match och en fin stadion så jag ser fram emot det. Men vi har en ny match på lördag och vi måste göra som vi alltid gör, försöka vinna matchen. Det är viktigt att vi fokuserar på Aston Villa nu.