Motståndarkollen: Hängmatcher i Premier League

De senaste dagarna har det spelats ett gäng hängmatcher i Premier League. Hälften av lagen har varit i aktion. Efter dessa matcher har Uniteds chanser att nå Champions League förbättrats marginellt.

Liverpool bäst i Liverpool

Det är inte alls kul att skriva om Liverpool i den här kolumnen för tiden. Liverpool hade derby mot Everton på Anfield och det var ett av tidernas ojämnaste Liverpoolderbyn. Liverpool vann med 4-0 och om något så var segern i underkant, vilket den avslutningsstatistiken 41-3 med all tydlighet visar.

Everton stod emot 43 minuter men sedan kunde Origi ge hemmalaget ledningen, framspelad av Milner. Trots det sena ledningsmålet hann Liverpool göra ett till före paus, genom Sakho sedan Milner återigen stått för förarbetet.

Embed from Getty Images

Origi klev av skadad efter en ful tackling av Funes Mori, som blev utvisad och därmed är avstängd i FA-cupsemifinalen. Sturridge ersatte Origi och hade bara varit på planen i sju minuter när han satte 3-0. Coutinho fastställde sedan slutresultatet till 4-0.

Liverpool är nu fem poäng bakom United med en match till godo. Liverpool har hemmamatch mot Newcastle i helgen och möter Swansea på bortaplan i den tidiga matchen den 1 maj. Två segrar för Liverpool förefaller vara troligt och i så fall har de passerat United när Uniteds match hemmamatch mot Leicester sparkar igång den 1 maj.

För Everton, som ju ställs mot United på lördag, är läget kritiskt. Jag behandlade redan igår deras del av Liverpoolderbyt. Funes Mori är alltså avstängd mot United och tvingades idag be om ursäkt för sitt agerande igår.

Vidare är Barry, Coleman, Jagielka och Stones alla tveksamma inför matchen mot United. Everton har inte vunnit sedan de slog Chelsea i FA-cupen den 12 mars, tre oavgjorda, tre förluster och bara två gjorda mål.

Två förlorare i Newcastle

Manchester citys formtopp varade inte länge. I bortamatchen mot Newcastle såg de återigen beskedliga ut. Aguero gjorde 1-0 på ett offsidemål men Newcastle kvitterade genom Anita efter en halvtimme.

Embed from Getty Images

Sedan blev det inga fler mål. För citys del innebär poängförlusten att Champions League-platsen alltjämt hänger på en skör tråd. city är två poäng före United och har dessutom fördel av en överlägsen målskillnad. Nästa uppgift för city är en hemmamatch mot Stoke på lördag.

Newcastle kan heller inte vara nöjda med bara en poäng, de hade behövt en seger för att närma sig Sunderland och Norwich. Det mesta tyder på att Newcastle spelar i Championship nästa säsong och sett till spelarmaterialet är det en ynklig prestation av Skatorna.

West Ham vann klart mot Watford

Formstarka West Ham förlängde den förlustfria sviten i ligan till nio genom att vinna med 3-1 hemma mot Watford. Carroll gav hemmalaget en tidig ledning och sedan sköt Noble två straffmål och matchen var över.

Svårslagna West Ham är nu tre poäng bakom United och kämpar primärt om en Europa League-plats. Det ska mycket till om de ska sluta utanför topp sju men om inte United vinner FA-cupen krävs det en plats bland de sex bästa för Europaspel.

West Ham har två matcher kvar att spela på Upton Park. De inledde den sista säsongen på gamla arenan med två förluster men har efter det åtta segrar och sju oavgjorda på hemmaplan i ligan.

Embed from Getty Images

Onsdagens mest korkade var Watfords Nordin Amrabat. Han passade på att bli utvisad för en andra varning i den tredje tilläggsminuten på andra halvlek. Utvisningen innebär att han är avstängd i FA-cupsemifinalen.

Notabelt är att tre av semifinallagen i FA-cupen – Watford, Everton och Crystal Palace – förlorade klart i veckan. Bara Manchester United undvek från den trenden.

Arsenal tog tillbaka tredjeplatsen

Manchester citys poängtapp gav Arsenal chansen att ta återta tredjeplatsen och den chansen tog Londonklubben. Hemmamatchen mot West Brom var en avslagen historia. Sanchez gjorde mål redan efter sex minuter och satte 2-0 på frispark i slutet på första halvlek.

West Brom hade mellan Sanchez båda mål en riktigt vass kvitteringschans då McAuley nickade i ribban på hörna. Men totalt var det en enkel seger för Arsenal.

Arsenal är därmed fyra poäng före United. Om United ska ha något hopp om att passera Arsenal krävs det nog att Sunderland skräller mot Arsenal på söndag.

Annorstädes: Barcelona stoppade kollapsen

De var full omgång i La Liga. Efter tre raka förluster och fyra utan seger i ligan hittade Barcelona tillbaka till vinnarspåret igen. Det satt hårt åt, bortamatchen mot Deportivo var mållös i tio minuter. Sedan spräckte Suarez nollan och när matchen var över hade han gjort fyra mål och tre assists.

Atlético och Real vann också men Barcelona toppar ligan på bättre inbördes möte mot Atlético. Real är en poäng bakom.

I en tid där vi Unitedsupportrar tycker synd om oss själva kan vi åtminstone trösta oss med att vi åtminstone inte har sjunkit lika lågt som Milan.

Veckans resultat

  • Newcastle – Manchester city 1-1
  • West Ham – Watford 3-1
  • Liverpool – Everton 4-0
  • Manchester United – Crystal Palace 2-0
  • Arsenal – West Brom 2-0

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS