Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Eric Bailly rapporteras bli Mourinhos första värvning

Embed from Getty Images

På lördagskvällen uppges Manchester United vara mycket nära att värva Villarreals mittback Eric Bailly. Det förefaller vara den spanska radiostationen Cadena Ser som var först med nyheten. Senare har både Marca och AS hakat på.

AS trovärdighet kritiserade vi tidigare idag, men då handlade det om att de återberättade ett rykte medan de här hänvisar till egna källor. Inte för att vi har någon koll på om journalisten Javier Mata är trovärdig, men han delar ju efternamn med Uniteds Juan Mata, vilket måste betyda någonting.

Det hela påminner till viss del om värvningarna av Bastian Schweinsteiger, Anthony Martial och Matteo Darmian förra sommaren. Den gången var de engelska medierna tvåa på bollen och om rapporterna stämmer så upprepas detta nu.

Bailly uppges vara mycket nära United och det talas om timmar, snarare än dagar. Övergångssumman sägs kunna landa på 30 miljoner euro, vilket med bonusklausuler skulle kunna stiga till 40 miljoner.

Nu har även Mirror och Sky Sports hakat på.

Undertecknad hörde talas om Bailly redan för några timmar sedan och kan således tala med auktoritet om spelaren. Bailly är 22 år gammal (född i april 1994), han kommer från Bingerville i Elfenbenskusten. Till dags dato har han gjort 15 landskamper och han var ordinarie i laget som vann afrikanska mästerskapen förra året.

Bailly togs till Europa av Espanyol i december 2011, men han hade ingen större framgång i Barcelonalaget (bara fem a-lagsmatcher). I januari 2015 flyttade han till Villarreal, där han har rönt större framgångar. Den här säsongen startade han 25 ligamatcher och hjälpte Villarreal att nå kval till Champions League.

Han spelar mittback men han har vid enstaka tillfällen använts som ytterback, både till höger och vänster. Bailly sägs ha fysiken som sin styrka, han ska vara snabb, stark och bra i luften. Han gör, som nästan alla unga mittbackar, en del misstag och han ska inte vara speciellt spelskicklig. Vidare beskrivs han odisciplinerad, den gångna säsongen blev han varnad i tolv matcher och utvisad i en.

Om det blir något av värvningen återstår förstås att se men det känns ändå som att det finns viss substans i ryktena.