Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: United leder kampen om Paul Pogba; plus lite Zlatan och Tahith Chong

Både Guardian och Independent, genom de ledande journalisterna Daniel Taylor och Mark Ogden, rapporterar idag att Manchester United leder kampen om att värva Paul Pogba från Juventus. Det ses inte på något sätt som en självklarhet att United lyckas värva Pogba men han ska vara den mittfältare som José Mourinho helst vill värva.

United uppges ha diskuterat Pogba med agenten Mina Raiola, som också är Zlatan Ibrahimovics agent, i flera månader. Intresset från United rapporteras samtidigt som det sägs att Manchester city inte längre är intresserade av att värva mittfältaren.

En potentiell affär störs av sättet som Pogba lämnade United på sommaren 2012 men det uppges att United är redo att gå vidare från det. Värvningen, om den blir av, blir sannolikt den dyraste i klubbens historia och skulle också innebära att klubben medger att man gjorde ett misstag 2012.

Måhända är United beredda att svälja stoltheten där, ett större problem är att Pogba kanske inte vill lämna Juventus i sommar. Vidare sägs det att han skulle föredra en flytt till Spanien.

I relaterade nyheter både Independent och Telegraph att Zlatan Ibrahimovic sannolikt kommer att vara klubblös juni ut. Detta då hans kontrakt med PSG ska ge honom en stor bonus ifall han inte skriver på för en ny klubb förrän hans nuvarande avtal har löpt ut.

Om framtiden för Raiolas klienter Zlatan och Pogba är oskriven så har Tahith Chong idag postat en bild på sig själv i Unitedtröja.

https://twitter.com/TahithChong_/status/740529189254778880

Manchester United har inte bekräftat att Chong, som är 16 år gammal, har signerat för klubben men United brukar inte bekräfta ungdomsvärvningar. Vi har tidigare rapporterat att Chong själv har bekräftat att han kommer att spela för United den kommande säsongen.