Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United försvarar nya rutiner för bortabiljetter

Igår berättade vi att Manchester United från säsongen 2016/17 inför mycket hårda straff för den som förmedlar bortabiljetter till andra. Detta har kritiserats hårt på sociala medier och nu försvarar sig klubben i ett uttalande. Målet med de nya rutinerna är att försvåra för svartabörshajar och United berättar att under den gångna säsongen användes 50 kreditkort för att ansöka om 12 500 biljetter, på totalt 15 matcher. Ett kort användes 426 gånger.

En talesperson för United säger:

Majoriteten av de här åtgärderna är inte nya och vi har helt enkelt repeterat regelverket som har varit gällande en tid.

I genomsnitt måste vi meddela fler än 7000 kvalificerade fans vars ansökningar var resultatlösa. I dessa fans intresse är det därför nödvändigt att vi har en tydlig idé om vilka som får tag på bortabiljetter, framför allt då vi vet att systemet missbrukas av en betydelsefull minoritet.

Majoriteten av de åtgärder som listas, som alla är i rättvisans intresse för alla kvalificerade fans, har varit på plats en tid. Till exempel har säsongskortsinnehavare aldrig tillåtits förmedla eller sälja bortabiljetter till familj, vänner eller någon annan.


Källa: Manchester Evening News