Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Rooney behåller bindeln, Mkhitaryans övergångssumma, United nobbar EFL Trophy

Mkhitaryan: Klarhet saknas gällande hur mycket Manchester United betalade för att värva Henrikh Mkhitaryan från Borussia Dortmund. Guardian föreslår 30 miljoner pund, medan Telegraph och Mirror säger 26,3 miljoner pund. BBC – som vi brukar lita på – nöjer sig med att säga att övergångssumman inte är bekräftad. Jag har samtidigt fått intrycket att det i Tyskland rapporteras om större summor.

U19-EM: Den engelska truppen till U19-EM presenterades igår utan Manchester United-spelare. Cameron Borthwick-Jackson och Axel Tuanzebe har tidigare varit med i truppen. Huruvida spelarna är petade, om de har tackat nej eller om United stoppar deras deltagande framgår inte. Timothy Fosu-Mensah var given i det holländska laget under kvalet men han saknas i Hollands EM-trupp. [FA, Ons Oranje]

Paul Pogba är det hetaste – ja, egentligen det enda – ryktet just nu. Enligt Guardian ska Pogbas agent Mino Raiola efter EM försöka övertyga Juventus att sälja spelaren till Manchester United eller Real Madrid. Juventus uppges vara mycket ovilliga att sälja och det påstås att de utan vidare skulle nobba ett bud på 100 miljoner euro. United sägs vara överens med Pogba om det personliga avtalet medan indikationerna från Spanien är att Real inte är intresserade för det pris som nämns.

Wayne Rooney fortsätter som lagkapten i Manchester United. Det påstår i alla fall Guardian. Rooney ska ha fått besked av Mourinho att han fortsätter som lagkapten. Däremot kan han inte räkna med att kaptensbindeln ger honom en självklar plats i startelvan.

Bastian Schweinsteiger är redo för spel då Tyskland möter Frankrike ikväll. Den tyska mittfältaren hade skadeproblem efter kvartsfinalen men har nu friskförklarats.

EFL Trophy: Igår rapporterade vi att United kommer att delta i EFL Trophy den här säsongen. Så ser det trots allt inte ut att bli. United är inbjudna till turneringen men uppges ha tackat nej. Även Chelsea och Liverpool ska ha tackat nej till att delta. Vi avvaktar officiella besked.

Försäsongsträning: Igår var den första träningsdagen efter sommarlovet för Manchester United. (Spelarna på EM- och Copa América-uppdrag ansluter senare.) Ashley Young tycks vara ensam om att ha kommenterat det.

Cristiano Ronaldo gjorde mål när Portugal gick till EM-final igår. Den förre Unitedspelaren blev därmed historisk då han tangerade Michel Platinis rekord på nio EM-mål.