Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Meriterad kvartett på väg bort men Mourinho gillar Tuanzebe och Fosu-Mensah

I ryktessvängen är det fortfarande – undantaget Paul Pogba – ont om spelare som är på väg till Manchester United så nu hamnar fokus istället på vilka spelare som kan försvinna.

Dagens Pogba: Sky Sports menar att Real Madrid nu har gett upp sina försök att värva Paul Pogba. Den spanska klubben vill eller kan inte betala de summor som United uppges ha erbjudit Pogba och Juventus. Real ska nu istället rikta in sig på André Gomes.

Tyler Blackett och Guillermo Varela ska ha bedömts vara överflödiga av José Mourinho. De båda spelarna uppges inte ens få träna med a-laget. Det skulle inte vara någon överraskning om Blackett får lämna, han platsade ju inte ens på bänken i Celtic, där han passerade den gångna säsongen på lån. Däremot hade nog Varela hoppats på att få en chans av Mourinho. [Sky Sports]

Mourinho uppges däremot gilla Timothy Fosu-Mensah och Axel Tuanzebe. Fosu-Mensah, 18 år, gjorde ett mycket gott intryck den gångna säsongen. Tuanzebe, också 18 år, har fortfarande inte debuterat i a-laget men han har varit med på bänken. Mourinho har sagt till MUTV att Tuanzebe, som utsågs till årets unga spelare i United 2015, ska få chansen i träningsmatchen mot Wigan. [Också Sky Sports]

Enligt Duncan Castles ska kvartetten Juan Mata, Bastian Schweinsteiger, Daley Blind och Marcos Rojo inte ha någon plats i Mourinhos lagbygge. Hittills ska det dock bara vara Rojo som har fått besked om detta. Castles, som aldrig är sen att hylla Mourinho och såga Louis van Gaal, menar också att det är Van Gaals fel att United inte värvade Renato Sanches. [Daily Record]

Även Tyler Reid uppges vara på väg bort. Den unga ytterbacken, som primärt har spelat i juniorlaget, uppges gå till Swansea.

En som av allt att döma redan är klar för United är den schweiziska U16-anfallaren Nishan Burkart. Läs mer om honom på Credit Suisse.

I ungdomssvängen är det nu också klart att Manchester Uniteds semifinal i Lancashire Senior Cup, där Oldham väntar, kommer att spelas tisdagen den 2 augusti, med avspark 20.00. I en eventuell final (tid och datum inte bekräftat) väntar Everton, som redan den 20 januari vann mot Accrington i den andra semifinalen. United har även finalen, mot Manchester city, i Manchester Senior Cup (tid och datum inte bekräftat) kvar från den förra säsongen, vilket ger tydliga besked om statusen på de två turneringarna.