Truppen till Kina, Zlatan följer inte med

Manchester United reser senare idag till Kina för sommarens försäsongsturné. I Kina ska United spela två matcher, mot Borussia Dortmund på fredag och (14.00) och mot Manchester city på måndag (13.30). United har nu meddelat truppen som åker till Kina.

Målvakter: De Gea, Romero, Johnstone
Försvarare: Bailly, Blind, Fosu-Mensah, Jones, McNair, Rojo, Shaw, Smalling, Tuanzebe, Valencia
Mittfältare: Carrick, Herrera, Januzaj, Lingard, Mata, Memphis, Mkhitaryan, A Pereira, Young
Anfallare: Keane, Rashford, Rooney

Som det har spekulerats i följer inte Zlatan Ibrahimovic med till Kina. Detta trots att ett antal andra EM-spelare följer med.

Övriga EM-spelare som inte följer med är Marouane Fellaini, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger, Anthony Martial och Morgan Schneiderlin. Deras respektive länder gick till kvartsfinal eller bättre i EM.

Jämfört med matchen mot Wigan tillkommer de engelska landslagsmännen Rashford, Rooney och Smalling, argentinarna Rojo och Romero samt De Gea och McNair. Mourinho har tidigare sagt att de engelska spelarna skulle få följa med utan att spela match. Hur det blir med de andra spelarna återstår att McNair, Rojo och Romero har haft längre ledigt än de engelska spelarna och det kan förstås tänkas att andra principer gäller för målvakten De Gea.

Totalt är det 25 spelare som följer med till Kina och från truppen mot Wigan faller målvakten Joel Pereira, försvararna Tyler Blackett och Guillermo Varela samt anfallaren James Wilson bort. Målvakten Pereira ska spela OS med Portugal men för de andra tre spelarna förefaller det vara mycket dåliga nyheter för deras framtid i United. Givet att ingen av spelarna är skadad är det ett tydligt tecken på att Mourinho inte ser någon omedelbar framtid för dem i United.

Notabel frånvaro också på Cameron Borthwick-Jackson. Han saknades också mot Wigan. Antingen är han skadad – men vi har inte hört något om det – eller så tycker inte Mourinho att han duger. Uppdatering: Borthwick-Jackson rapporteras vara skadad.

Nyförvärven Eric Bailly och Henrikh Mkhitaryan följer med och den unga försvararen Axel Tuanzebe får chansen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS