Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vädret hotar det kinesiska Manchesterderbyt

Tanken är att Manchester United och Manchester city ska spela fotboll i Peking imorgon (måndag). På presskonferenserna inför matchen beklagade sig både Uniteds manager José Mourinho och citys manager Pep Guardiola över skicket på planen i Peking. Sedan dess har knappast blivit bättre då det hällregnar i Kinas huvudstad.

Det sägs nu att det är en reell fara att matchen blir inställd (det är inte aktuellt att skjuta upp matchen, kan den inte spelas imorgon blir det ingen match).

Ifall det inte blir någon match imorgon går vi miste om chansen att se Mourinho skaka hand med Guardiola. (Både Mourinho och Guardiola fick frågan om de skulle skaka hand med motståndartränaren. ”Det är en fråga som jag inte vill kvalificera med ett svar,” tyckte Mourinho. Tyvärr är det ju såna frågor vi får på presskonferenserna, vilket ger oss långt sämre möjligheter att veta vad Uniteds manager tycker och tänker.)

Inställda träningsmatcher händer då och då. Senast det hände (med reservation för att jag plockar detta fritt från minnet) var 2009. Den gången blev Uniteds match mot Indonesia All Star inställd på grund av bombdåd på hotellet där det var tänkt att United skulle bo. United var på väg till Malaysia när bomben small och United valde därmed att ställa in resan till Indonesien. Istället spelade United ytterligare en match i Malaysia. Men det är inte bara matcher i Asien som ställs in. Går vi tillbaka till 2004 blev Uniteds match mot Urawa Red Diamonds inställd och den skulle ha spelats på Old Trafford. Då var det vädret som ställde till det, kraftig åska i Manchester gjorde att säkerheten för spelare och åskådare inte kunde garanteras.