Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Schweinsteiger: Min sista klubb i Europa; Jones stannar; Lingard tränar

Bastian Schweinsteiger har nu uttalat sig om sin situation. På Twitter skriver han:

MUFC blir min sista klubb i Europa. Jag respekterar andra klubbar, men Manchester United var den enda som kunde få mig att lämna Bayern München. Jag kommer att vara redo, om laget behöver mig. Det är allt jag kan säga om den nuvarande situationen. Jag vill tacka fansen för det otroliga stödet under de senaste veckorna.

Givet att han talar sanning är detta närmast en garanti för att han kommer att vara kvar i United åtminstone detta kalenderår ut. Utanför Europa är det svårt att se annat än USA eller Kina som alternativ för Schweinsteiger. I USA stängdes fönstret i början på augusti och i Kina redan i mitten på juli.

Förutom USA och Kina är det väl Mellanöstern som är det rimliga alternativet för Schweinsteiger utanför Europa. Där är fönstret, i flera länder, fortfarande öppet.

Lingard tillbaka i träning

Jesse Lingard meddelar på Twitter att han nu är tillbaka i träning. Lingard klev av skadad i Community Shield och har inte spelat sedan dess. I torsdags sa José Mourinho att Lingard åter var tillgänglig, men Lingard saknades i truppen mot Southampton.

United publicerade ett gäng träningsbilder igår och Lingard syntes inte till där, varvid det spekulerades i att han fortfarande var skadad.

Återstår att se om han är med i truppen inför matchen mot Hull. Oavsett blir det spännande att se hur Mourinho rankar Lingard när säsongen rullar på i normal takt efter landslagsuppehållet.

Burkart i U17-landslaget

Nishan Burkart debuterade för Uniteds juniorlag i lördags. Nu meddelar det schweiziska fotbollsförbundet att Burkart är en av 20 spelare i landslagstruppen inför en U17-turnering i Österrike. Schweiz spelar mot Ryssland, Österrike och Kroatien. Lagets huvuduppgift är annars U17-EM, där de spelar kval i oktober.

Burkart är född och uppväxt i Schweiz men hans mamma kommer från Storbritannien.

Van Gaals United kontra Mourinhos United

Säsongen är bara två matcher gammal, varför vi inte kan dra några säkra slutsatser. Det kan ändå vara intressant att jämföra det nya United med det gamla. Vilket är vad Whoscored.com har gjort.

Notabla skillnader (målfabrikationen är för tidigt att bry sig om) är att Mourinhos lag har betydligt färre passningar per mål och klart mindre bollinnehav. Båda förändringarna hade vi räknat med.

Vi ser också att spelarna i Mourinhos lag dribblar betydligt mer, men där ska vi nog vänta med att dra slutsatser. Plockar vi bort Paul Pogbas dribblingar i matchen mot Southampton hamnar Mourinhos lag nämligen under Van Gaals lag.

Jones ser ut att stanna

Manchester United har inga planer på att sälja Phil Jones i sommar. Det meddelar flera källor, däribland Manchester Evening News, Telegraph och Daily Post.

Mourinho uppges fortfarande vilja värva José Fonte, en värvning som i så fall kräver att någon av försvararna i dagens trupp säljs. Men det ska vara Marcos Rojo och inte Phil Jones som är till salu.

Rashford får nöja sig med U21-landslaget

Marcus Rashford var med i Englands EM-trupp i somras. När det vankas landslagsuppehåll efter helgens matcher får han emellertid nöja sig med spel i U21-landslaget. Detta enligt Sky Sports Jim White.

Den här dagen 1949…

…återvände Manchester United till Old Trafford för första gången efter andra världskriget. Uniteds arena bombades under kriget och när fotbollen återupptogs lånade United Manchester citys hemmaplan Maine Road.

Även om United kunde återvända till Old Trafford – det blev en 3-0-seger mot Bolton (Mitten, Rowley och självmål) – så var arenan inte i bästa skick. Så sent som 1957 gästspelade United på Maine Road, då Old Trafford fortfarande saknade elljus.

United tog sin allra största seger någonsin – 10-0 mot Anderlecht i Europacupen i september 1956 – på Maine Road. Uniteds publikrekord, 82 771, för en hemmamatch hämtas också från en match på Maine Road (Bradford Park Avenue i FA-cupen 1949).

Engelska mästare säsongen då United återvände till Old Trafford? Jo, det blev Portsmouth, tätt före Wolves. United slutade fyra, tre poäng bakom. United borde ha vunnit ligan, men fem förluster och fyra oavgjorda de sista tio matcherna ödelade säsongen.