Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Derby Day

Derby Day. Helt klart årets magsårigaste dag. Möjligtvis bortsett från Scouse Day som erbjuder liknande ångest. Det är all fun and games hela veckan när man spenderar tiden med att trakassera den City-älskande kollegan tre skrivbord bort, eller youtubar gamla derbysegrar och avgörande mål (själv har jag nog sett Van Persies frispark sisådär femhundra gånger sedan i måndags..) men nu börjar det kännas. Nu är det nära. Light up the stage.
Det har ju varit lögn i helvete att spekulera om derbyn (eller United över huvud taget) de senaste åren, men just nu känns det för en gångs skull som att vi har lite att gå på. Bortsett från det alltid lika ovälkomna landslagsuppehållet som kanske förde med sig ett och annat frågetecken så känns det ändå som att vi har hyfsad koll på var vi står för tillfället.
File photo dated 12-09-2015 of Manchester United's Luke Shaw. PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Wednesday September 16, 2015. A tearful Luke Shaw spent the night in an Eindhoven hospital after suffering a double leg fracture during Manchester United's 2-1 defeat to PSV. See PA story SOCCER Man Utd. Photo credit should read Martin Rickett/PA Wire.
Mourinho suddade under gårdagen ut alla de frågetecken som eventuellt fanns kring skadade spelare. ”Vi har inga skador” klargjorde han. Känns som att det nog kan vara första gången någonsin i så fall. Men, om vi utgår ifrån att det stämmer tänker jag ändå att trupp och startelva nog kan vara ganska oförändrade från tidigare matcher. Har, mot bättre vetande, en sneaky feeling att Rashford möjligen kan komma att få starta idag, frågan är på vems bekostnad i så fall. Precis som Mats var inne på i sitt inlägg tidigare tror jag inte heller det är rimligt att varken Zlatan eller Rooney petas. Hade definitivt föredragit honom i en central roll, men mest troligt är väl ändå att Mata eller Martial ryker. Och eftersom mannen med makten heter José Mourinho så känns det sannolikt att det i så fall blir Mata som inleder på bänken idag, även om Martial faktiskt inlett säsongen sämre. Om inte annat tänker The Special One kanske liksom de flesta av oss, att Martials speed kan bli viktig mot ett relativt centrerat City. Är nog ingen helt orimlig tanke.
rashford
Det mest nämnvärda när det gäller City är givetvis att de har Agüero borta på grund av avstängning, och att vi slipper Harts osympatiska uppsyn (det sistnämnda är alltid en bonus även om Bravo troligtvis är en bättre målvakt..) City har liksom vi inlett säsongen med tre raka segrar utan att ha mött något extremt slagkraftigt motstånd, och känns som vanligt jobbiga att möta. Det är alltid svårt att på förhand säga något om matchbilden, men det hade känts logiskt med en ganska avvaktande match inledningsvis. Problemet är bara att fotboll sällan är logiskt och jag tror vi har en riktigt händelserik dag framför oss, trots att det kanske inte blir full fart framåt från första sekund.
mou
Det var längesedan jag längtade såhär mycket efter ett derby. Det är alltid skräckblandad förtjusning tillsammans med en stor nypa ångest, och för det allra mesta även 90 minuters känslomässig berg-och-dalbana. Trots detta är känslan överlag positiv. Kan ni känna det? Säsongens (och även Zlatans) första Manchester-derby. Mourinho vs Guardiola. City på Old Trafford. Det finns knappt mer att säga. Nu kör vi.
 
MANCHESTER IS RED