Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos första kris är här

 
Embed from Getty Images
Två raka förluster och läge att studsa tillbaka i London. Inte bara poängmässigt utan i spelet, som sett ytterst blekt ut både i derbyt och i Rotterdam.
Men av detta blev det inte särskilt mycket. I stället fortsatte det länge i samma inkörda, trötta och fantasilösa spår som den senaste tiden.
Först efter Rashfords påpassliga kvittering fick United till någonting som kunde liknas vid press.
Och då fuckade Unitedförsvaret upp – igen.
Tre raka förluster (nu på en vecka!) är ingenting unikt för United de senaste säsongerna, men det är klart att det ändå är en liten första kris för José Mourinho. Det är dags att börja göra skäl för lönen för många spelare – och deras manager.
Åh!

 • Jag minns en tv-kommentator (Martin Tyler?) utbrista ”The boy is an undoubted star!” efter ett av Ryan Giggs tidiga mål i karriären, i början av 1990-talet. Det skulle lika gärna kunna appliceras på Marcus Rashford i dag. Grabben kan inte sluta göra mål och det var först när han flyttade över till högerkanten i första halvlek som United fick lite lägen.

Efterlysningar!

 • Paul Pogba! Drog en kanon i ribban i första halvlek, men var i övrigt fullständigt oduglig de inledande 45. I andra inledde han med en magnifik glidtackling i sann Ryan GIggs-anda.
 • En rapport om vad Wayne Rooney gör för att förtjäna sin startplats vecka ut och vecka in. José Mourinho var tidigt noga med att vidhålla att han inte såg kaptenen som en mittfältare. Ändå spelar han kaptenen som just mittfältare och det enda produktiva Rooney gör är att slå bollar till Antonio Valencia (som i dag hade regredierat till att slå stenhårda markinlägg). Han var bedrövlig i dag. Igen. Som han i princip varit i ett halvt decennium nu.
 • Ett mittfält som inte blir överspelat med en eller två raka passningar, gång efter annan. Dags för Michael Carrick att komma in och styra upp lite? Eller anser José honom vara lika förbrukad som Bastian?

Klantigt deluxe:

 • Luke Shaws agerande när Martial tappade bollen. Visst skulle fransosen ha haft frispark, men varför gav inte Shaw honom understöd i stället för att sätta honom på pottan?
 • De Geas fuck-up som gav Ighalo öppet mål. Ovanligt att se. Och oskickligt.
 • Pogba lämnade över sin markering till Fellaini som inte hängde med alls och vips så var det 1-2-underläge. Så slappt, så märkligt, så nybörjaraktigt.

Irriterande:

 • Att Mike Oliver (och hans assistent) bommade kapningen på Martial som ledde till Watfords ledningsmål. Visst kan det ha varit svårt att se för Oliver, men assistenten borde ha viftat till. Irriterande.

Sist:

 • Att United inte är bättre än så här. Eller är man det? jag blir inte klok på laget. Det är såååå många välbetalda och duktiga spelare i den där elvan, men tillsammans bildade dom den senaste veckan en enda sörja av en icke-kompetent styrka som spelade utan struktur. Det är klart att det tar tid för Mourinho att sätta sin prägel på laget, men det borde inte vara så här blekt under tiden, eller hur?
 • Det var tio år sedan ett Mourinholett lag förlorade tre matcher i rad. Jag har svårt att tro att han förlorat fyra tidigare och jag har svårt att tro att han ska ”lyckas” med den bedriften nu heller.
 • Är det på riktigt någon som tror att ”nu jävlar, nu händer det någonting snart” när Memphis Depay kommer in i ett Unitedlag? Jag gör det definitivt inte.
 • Det är snart match igen, tack och lov. Det här lägger vi i pappersinsamlingen snarast.