Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho om Einsteins; Herrera om att möta city

José Mourinho fick de engelska fotbollsjournalisterna att börja gråta igår. Detta då han valde att inte hålla någon presskonferens efter segern mot Northampton (detta bestämdes före matchen).

När det ifrågasätts om det verkligen är någon som bryr sig om att Mourinho skippade en presskonferens är journalisten snabbt framme med någon måste tänka på alla barnen fansen-argumentet.

Vilket föranledde detta svar:

https://twitter.com/thedoveman1982/status/778716127564210176

Mourinho själv passade på att svinga rejält nu när United är tillbaka på den absoluta toppen efter en mäkta imponerande seger (eller ja, ett beställningsjobb mot en rätt svag motståndare och en på det stora hela meningslös seger, om en vill se lite mer nyktert på det hela).

Vi hade en dålig vecka,” sa Mourinho.

Jag vet att några fotboll-Einsteins, fotbollen är full av Einsteins, jag vet att de försöker. De försöker radera 16 år av min karriär, de försöker radera en otrolig historia hos Man United Football Club, och fokusera på en dåliga vecka, med tre dåliga resultat. Men det är den nya fotbollen, den är full av Einsteins.

(Jag är lite osäker på sammanhanget här, men jag tror att han sa detta i MUTV.)

Herrera om att möta city

Jag tycker att det är bra för oss, vi kan igen visa vad vi vill göra,” säger Ander Herrera till MUTV om att United lottades mot Manchester city i nästa omgång i ligacupen.

Jag sa till er för två veckor sedan att vi var väldigt besvikna för att vi förlorade framför våra fans mot vår stadsrival. Nu har vi chansen att spela mot dem igen och jag är säker på att det kommer att bli annorlunda.

Mittfältaren tror på en bra stämning i derbyt: ”Vi vet att det kommer att vara [en speciell atmosfär], vi tvivlar inte på det. Våra fans är alltid bakom oss. Även ikväll, mitt i veckan mot ett lag från League One, var de där för oss, så vi tvivlar inte.

Spelarna på Twitter efter segern

Ungdomar i landslagsspel

Dylan Levitt spelade hela matchen är Wales avslutade kvalet till U17-EM med en 3-0-seger mot Malta. Wales blir därmed trea i gruppen och de har bara teoretiska chanser att nå nästa runda (de fem bästa grupptreorna i totalt tretton grupper – hittills är det bara Wales grupp som är avslutad – går vidare, men då resultatet mot sämsta laget räknas bort ska Wales försöka gå vidare på noll poäng).

Bättre nyheter för målvakten Alex Fojticek vars Slovakien redan efter två omgångar är klara för nästa omgång. De inledde med en promenadseger, 4-0, mot San Marino. Fojticek stod hela matchen.

De säkrade sedan avancemanget med en dramatisk 4-3-seger mot Nordirland. Fojticek gav bort en straff och blev varnad då Nordirland kvitterade till 1-1. Han släppte sedan in mål som innebar 2-2 och 3-2 för Nordirland. Men Murcko, som även gjorde 2-1-målet, sköt två mål i slutskedet och Slovakien vann.

För Slovakien väntar nu en gruppfinal mot Spanien, där Spanien får förmodas vara storfavorit.

(Goda nyheter för Wales, de är garanterat bättre än grupptrean i Slovakiens grupp.)