Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Jag vill inte tvätta mina smutsiga kläder

Då José Mourinho höll presskonferens inför morgondagens match mot Chelsea var det givetvis fokus på hans förflutna i Londonklubben.

Presskonferensen hölls efter segern mot Fenerbahce. Antonio Conte höll presskonferens igår, utvalda delar här.

Om hur det slutade i Chelsea: ”Vissa managers när de lämnar klubbar gillar att [som vi säger i Portugal] tvätta sina smutsiga kläder, vilket betyder att prata om det som hände. Att gå tillbaka och prata och prata och prata. Jag lämnade klubben med en väldigt bra känsla, en känsla att jag gav allt för att lyckas. Jag gav allt för klubben och jag vill inte gå tillbaka och prata om de dåliga sakerna. Jag behåller de bra sakerna. […] Det finns grejer jag inte glömmer, men jag håller dem för mig själv.

Är du fortfarande vän med Abramovich? ”Han var aldrig min vän. Vi hade alltid ett förhållande ägare och manager. Det är bara en person som jag behåller respekten för.

Bryr du dig om mottagandet på söndag?Att säga att jag bryr mig är inte sant. För att vara ärlig, när jag går till en fotbollsmatch fokuserar jag inte på det. […] Vad kan jag förvänta mig? Jag vet inte. De kan tänka på mig och minnas vår fantastiska relation eller så kan de se på mig och tänka att för 90 minuter är jag Unitedmanager och han spelar mot oss så han är inte någon vi gillar. […] Från mig kommer det aldrig ett ont ord om mina gamla klubbar.

Mourinho säger att han kommer att kontrollera sina känslor på söndag. Han kommer inte att fira som ”en galen unge” om United gör mål. Men han kommer inte ändra hur han tar sig an matchen.

Han tycker inte att han har blivit en bättre manager av det som hände de sista månaderna i Chelsea. Då hade han redan så mycket erfarenhet, det hade varit annorlunda om det varit tidigare i karriären.

Är det viktigt för tabellen att vinna mot Chelsea?Du tittar på tabellen och avstånden är så korta. Det ser ut som att laget som vinner tre matcher i rad genast är topp tre eller fyra. […] Min känsla är att det kommer vara jämnt och antagligen kommer ett lag som slåss om titeln i mars att sluta utanför topp fyra.

Kan vi ha sex eller sju lag som slåss om titeln i april? ”Det kan vara på det sättet, också för att de andra lagen kan stjäla poäng. Det kan vara tight, kanske inte sex men antagligen tre. Antagligen under den perioden kommer någon att falla lite. Jag är ingen gambler men om jag var skulle jag inte satsa mycket på titeln för att det är en stor risk att förlora pengar.

Mkhitaryan förvirrad och olycklig

En vi alldeles säkert inte kommer att få se imorgon är Henrikh Mkhitaryan. Enligt Times är Mkhitaryan förvirrad och olycklig efter att ha ställts utanför matchtruppen i segern mot Fenerbahce. Armeniern ska också ha sagt till vänner att han inte begriper varför han inte var med i truppen.

Länktips: Giggs skriver kolumn

Ryan Giggs har fått jobb som kolumnist för Telegraph. I sin första kolumn skriver han om Manchester United och åren efter Sir Alex Ferguson. Inget revolutionerande förstås, men ändå intressant läsning.

Sir Alex Ferguson left a huge void at Manchester United but decline was not inevitable [Telegraph]