Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Den perfekta återställaren

Embed from Getty Images
Efter söndagens jättedebacle var det här den återställare Manchester United och José Mourinho behövde.
Revansch på Pep, seger mot City och lite andrum i en tung period och dessutom en tämligen enkel cupvinst.
Imponerande:

 • Trots senast, försvarsspelet. City, som visserligen startade med både Sterling och Kun på bänken, skapade knappt någonting under 90 minuter. Hur otroligt det än låter med tanke på att United hade Blind-Rojo centralt i försvaret. Blind försökte bjuda gästerna på en het chans, men då var faktiskt hans partner snabbt på plats för att avstyra.
 • Andra halvlek. Efter en i stora delar aptrist första halvlek från båda lagen, i stort sett chansfri, var det United som tog tag i taktpinnen efter paus. Det var faktiskt helt logiskt att United tog ledningen.
 • Anfallet som gav segermålet. Zlatan, som dittills varit i princip helt oduglig bortsett från en delikat framspelning till Rashford och en fin aktion innan han serverade Pogbas stolpskottsavslut, var stark i duellen med Otamendi (som säkert, jag minns inte, flög som den vante han tydligen är) och la upp för Mata.
 • City hade ett avslut på mål.

Klass:

 • Jag gillar ju Michael Carrick. Och inte bara för att han är så trygg med bollen, eller att han har sina förstatouchar som kan passera två-tre spelare. Nej, i dag var mitt favoritmoment med den gamle Geordien när han sprang ikapp den 30 år yngre Kun Agüero på egen planhalva och fixade en frispark. En njutning att se.
 • Marcus Rashford. 9 gånger av 10 travar han in på minst en sjua i betyg. Sicken fart han har!
 • Att United, trots att man föll väldigt långt redan efter en timme, ändå hade kontroll på skeendena. City skapade noll, i princip, trots att man satte in sitt tyngre artilleri.

Oroande:

 • Visst, både Pogba och Ibra höjde sig efter vilan, men nog sjutton ska vi kunna kräva så oerhört mycket mer av dessa herrar?
 • Att Rashford haltade av. Visserligen Burnley på lördag, men ändå. 

Sist:

 • José fick ju några stats kastade på sig efter Chelsea senast så då var det inte mer än rätt att Pep fick det i dag också: För första gången i karriären har spanjoren gått sex matcher i rad utan vinst.
 • Jag är kär.
 • Även om Zlatan inkasserar en assist i dag ska han inte totalbomma det läge som Rashford gav honom. Det duger inte. Kanske var han sur för att tonåringen inte satte läget han gav honom i första halvlek.