Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Burnley

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde igår en bra match mot Burnley men det räckte bara till 0-0. Sett till spelet borde det ha varit en utklassningsseger för United men bolluslingen ville inte in.

I ett längre perspektiv kan vi möjligen se positivt på gårdagens match. I normalfallet ska prestationen ge en storseger. Samtidigt kan jag tycka att det är fel att bara vifta bort det som ”en sån där dag”. Det såg (nästan) likadant ut mot Stoke, då resulterade det i ett mål. Det såg (nästan) likadant ut mot Hull, då resulterade det i ett mål.

United gjorde tre mål på Bournemouth, vilket snarare var fler mål än prestationen förtjänade. När United gjorde fyra på Leicester var det tre hörnmål och när United gjorde fyra på Fenerbahce bjöds laget på två straffar av en lat motståndare. Förutom de tre matcherna har United gjort tre mål på Northampton (räknas knappt) samt två på Southampton och Leicester (Community Shield). I övriga matcher har United gjort noll mål eller ett.

Målskyttet är ett stort problem, men det har framför allt varit ett problem i matcher mot de dåliga lagen. I matcher mot de bättre lagen är det snarare prestationerna som har fallerat.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6,5

Sysslolös.

Matteo Darmian: 7

Vikarierar förtjänstfullt på högerbacken. Bra defensivt och fyller på fint offensivt, även om han som vanligt har svårt att träffa lagkamrater med sina inlägg. Förtjänade en varning för sin patetiska filmning.

Daley Blind: 6,5

Blinds fina vänsterfot är en tillgång i såna här matcher. Defensivt väldigt lite att göra.

Marcos Rojo: 5,5

Mestadels en bekväm dag på jobbet, även om han lite för ofta väljer tröjdragning som försvarsmetod. Kåmark ville ge honom böter för det idiotiska skottet på tilläggstid. Jag har inga såna befogenheter men kan åtminstone ge honom avdrag på betyget.

Luke Shaw: 6,5

Sköter sina defensiva uppgifter förtjänstfullt, med en formidabel insats för att avvärja Burnleys bästa kontringsläge i matchen som höjdpunkt. Offensivt tycker jag emellertid att han är för lite involverad.

Ander Herrera: 6

Utvisad. Utvisningen är felaktig men sätter alltjämt laget i en dålig position. Herrera har otur där men han bäddar för sin egen otur med en korkad varning tidigt i matchen. Det är lite för ofta som han sätter sig i sådana lägen. Som defensiv mittfältare måste du ibland ta varningar men det är väldigt sällan du behöver göra det på offensiv planhalva. Bortsett från det gör han igen en bra insats.

Paul Pogba: 7

Varnad. Pogba gör många bra saker men också en del dåliga saker. Med sin risktagande spelstil kommer han alltid att misslyckas då och då, det är okej. Men ibland är det snarare noggrannheten som brister, vilket han måste förbättra. Samtidigt kan jag tycka att Pogba har placerats i ett fack där alla bra saker han gör ignoreras, samtidigt som de dåliga sakerna förstoras. Och i de flesta matcherna gör han många fler bra saker än dåliga. Igår skapar han återigen en drös (sex för att vara exakt) målchanser för sina lagkamrater. Kanske är han lite för skottvillig men hellre ett skott för mycket än ett för lite.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 73. Varierad insats. Och han dividerar opinionen. Han fick en trea i betyg av Manchester Evening News och en sjua av Mirror (då det var Samuel Luckhurst som satte betyg för MEN är det givet att Mirror är närmare sanningen). Fyra avslut och fem skapade chanser är ändå okej siffror. Samtidigt gör han en del grova oprovocerade misstag.

Juan Mata: 8

Utbytt 73. Bäst i United. Är spindeln i nätet och är inblandad i det mesta som United skapar, antingen som framspelare eller avslutare. Att han blir utbytt är skandalöst. Jag kan tänka mig att Mourinho har någon statistik som säger att Mata blir sämre i slutet på matcherna, annars är det obegripligt att Mata alltid (Fenerbahce är enda gången han spelat 90 minuter) blir utbytt. Sånt ska givetvis inte ignoreras men en måste också se på den aktuella matchen isolerat och igår fanns det inget som pekade på att Mata skulle bytas ut.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 82. Har just nu en tyngre period. Kommer inte förbi sina motståndare lika lätt som tidigare, kommer inte avslut tillräckligt ofta och samarbetet med Zlatan fungerar inte. Bara två avslut, bara en skapad chans, bara en lyckad dribbling. Jag tycker att det är tid att ge Rashford chansen centralt, för att få honom mer involverad.

Zlatan Ibrahimovic: 4,5

Zlatan är just nu en anfallare som till synes inte kan petas. Tyvärr kombinerar han detta med att vara en anfallare som heller inte kan göra mål. Det är en sällsynt dålig kombination. Igår har han igen några obegripliga missar. Han kan inte skylla på att han inte får chanser av lagkamraterna heller. Han borde ha kvitterat (minst) mot city. Han borde ha dödat matchen mot Stoke. Han borde ha gjort United ledningen mot Watford. Han borde ha avgjort matchen mot Liverpool. Han borde ha gjort hattrick mot Burnley. Istället missar han bara. När han ställdes utanför laget mot Fenerbahce gjorde vi genast fyra mål. Det är dags att någon annan får chansen.

Wayne Rooney: n/a

Inbytt 73. Kommer in för sent för att få betyg. Ska vara glad för det, för igen misslyckas han egentligen med allt. Missen på frisparken i slutet är oacceptabel. Vi kanske inte kan kräva att han ska göra mål där men vi kan definitivt kräva att han ska träffa mål.

Marouane Fellaini: n/a

Inbytt 73. Kommer in för att… Ja, varför kommer han in? Om tanken hade varit att han skulle in i straffområdet och nicka hade det varit en sak men att föredras som sittande mittfältare före Carrick är obegripligt i det skedet. United skrek efter Carricks lugn och precisa passningar.

Memphis Depay: n/a

Inbytt 82. Jag tycker att det är vansinnigt orättvist mot Memphis att han gång på gång kastas in i lägen där vi desperata att göra mål (Watford, Stoke och Burnley). Han är en spelare som uppenbarligen saknar allt vad självförtroende heter. Vägen tillbaka är knappast inte korta inhopp i desperata lägen.