Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lite Schweinsteiger; Unicefgala och Dream Day; Pereira om sitt lån

Gårdagens stora grej var ju att Bastian Schweinsteiger är tillbaka i träning med Manchester Uniteds a-lag. ”Det är fantastiskt att se honom tillbaka,” sa Luke Shaw igår (Irish Independent).

Vi fick reda på nyheten för ett par dagar sedan och det är fantastiskt att ha honom tillbaka. Han har en stor inflytelse i omklädningsrummet och givetvis på planen, framför allt för unga spelare som mig själv. Det är en fantastisk boost för oss, med erfarenheten och och kvaliteten som han för med sig.

Schweinsteiger själv fortsätter att posta positiva meddelanden på sociala medier.

Huruvida Schweinsteiger är aktuell för spel återstår att se. Det som sipprar ut från United pekar på att han troligen inte är det. Rimligtvis får José Mourinho frågor om det när han håller presskonferens imorgon. Om nu inte media enbart fokuserar på managerns dåliga disciplin, förstås.

Klart är åtminstone att Schweinsteiger inte kommer att spela mot Fenerbahce på torsdag. Tysken är nämligen inte registrerad i Europa League-truppen.

Unicefgala och Dream Day

Manchester United jobbade hårt på att vara sympatiska igår. Först besökte spelarna sjuka ungdomar i samband med Manchester United Foundations Dream Day. Detta fina initiativ återkommer två gånger per år.

På kvällen var det så dags för Uniteds årliga Unicefgala, där 215 000 pund samlades in till Unicef.

Fifa lanserar The Best

Fifa är inte längre involverade i utmärkelsen Ballon d’Or. De kontrar nu med ett pris som de ger det fullständigt idiotiska namnet The Best Fifa Football Awards.

Priserna kommer delas ut efter omröstningar, där lagkaptenerna och förbundskaptenerna för världens landslag har 50 procent av rösterna och media och fans har 50 procent. Det framgår inte om spelare också kan köpa röster, men då det är Fifa som organiserar det hela förutsätter jag att så är fallet.

U19 till Tyskland i januari

I januari åker Uniteds U19-lag till Tyskland för att spela en inomhusturnering. Läs mer på Manutd.com.

Mulryne blir präst

Den förre Manchester United-spelaren Philip Mulryne har blivit diakon, det rapporterar BBC. Han förväntas bli präst om ett år.

Pereira om sitt lån

Andreas Pereira spenderar den här säsongen på lån i Granada. Han har en ordinarie plats i laget men hans lag är överlägset sist i La Liga.

Jag kom till Spanien för att spela och få mer tid på planen,” säger Pereira till Manchester Evening News.

Fotbollen är mer fysisk i England. Här spelar de lite långsammare och det är mer tekniskt. Så det är annorlunda och svårt att spela här också. Träningen här är hård, med mer fokus på taktik och skicklighet än fysik.

Han hoppas på en plats i Uniteds a-lag när han återvänder: ”Min plan är att få mer erfarenhet här, komma in i rytmen att spela varje vecka på en hög nivå, sedan återvända starkare till United med bättre fotbollskunskap.