Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Crystal Palace it was.

GUD vad jag hoppas att jag inte jinxar något nu, men jag känner att vi är på väg in i en streak! Kanske är det julstämningen som sänker sig över Malmö (haha, nej) eller den inre sinnesfrid som bara en härlig helg i Manchester med fantastiska Muss-kollegor kan ge, men känner att vi just nu jobbar i svag men ack så betydande medvind. Men visst, jag ska inte ljuga för er. Trots en ganska positiv inställning från min sida i början av matchen satt jag ändå i slutet av första halvlek och konstaterade att det mesta faktiskt var som vanligt; överlägset bollinnehav, ligans bästa bortafans och noll utdelning på fasta situationer. Men tji fick jag.
Jag skulle vilja säga att det var ett fint fotbollsmål. Jag skulle verkligen det. Men snacket om hands och offside känns såklart befogat och trots att jag sett reprisen ca 30 gånger nu från olika vinklar så kan jag fortfarande inte bestämma mig. Är tveksam, jävligt tveksam, till om det var hands. Jag tror inte det. Låter resten vara osagt. Mål blev det i alla fall, och som alla som någonsin fuskat sig till en seger vet så är det ju det som räknas..
 
Medvindseufori:

  • Först och främst känns det på något sätt viktigt att poängtera att vi inte (som brukligt annars) tappade poäng eller rent av förlorade matchen på grund av den sedvanligt insläppta kvitteringen. Tror att alla som har ett par ögon att se med (eller typ, en någorlunda fungerande hjärna) kunde gissa sig till att 1-1 skulle komma. För det gör ju alltid det. Känns det som. Oavsett matchbild och motstånd. Vilket ju såklart inte gör så mycket om man sen bara har förmågan att sätta de avgörande lägena och liksom reda ut det ändå, fast det har vi ju inte riktigt haft på sistone. Igår steg han dock fram, our Swedish hero, och gjorde det som behövdes. Viktigt, och så galet skönt att få avgöra i slutet. It’s been a while.
  • Känns som jag borde införa en stående hyllning i varje blogginlägg till våra fantastiska bortasupportrar. Minns att jag någon gång under matchen lämnade TV:n och gick ut i köket för att hämta en öl, och ändå kändes det som att någon stod alldeles bredvid mig och sjöng ‘Feed the Scousers’ Helt magiska.

 
Motvindsmelankoli:

  • Jag kan inte ens uttrycka hur trött jag är på Rojo. För mig är han den perfekta definitionen av en total dåre, främst då han helt saknar förmågan att se konsekvenser av sitt agerande. Jag skulle kanske inte bry mig nämnvärt om han råkar amputera Agueros fot i nästa derby, men hans tvåfotstacklingar kommer kosta oss förr eller senare. Otroligt irriterande att ingen ser detta och gör något åt det.
  •  Extremt tråkigt att Bailly fick gå ut skadad igen. Nu var det tydligen hans vänstra knä som krånglade, medan skadan han nyss kommit tillbaka från satt i det högra. Verkar fortfarande oklart hur illa det tagit, och även om Valencia helt klart är det bättre alternativet som högerback så är Baillys frånvaro ett ordentligt avbräck.
  • Lite småtråkigt att vi återigen, trots med vad som kändes som en trygg (eller ja, så trygg den kan vara i nuläget) ledning och hyfsad koll på matchen ändå ger bort initiativet och släpper in 1-1 efter en ganska darrig inledning på andra halvlek. Kan inte återge någon detaljerad beskrivning av Crystal Palace mål. Vågade knappt kolla reprisen, var livrädd att Pardew skulle göra sin löjliga dans igen och jag satt och åt just då, så det hade ju känts sådär..


Och andra saker..

  • Är det bara jag eller saknar man inte Mkhitaryan redan? Lite? Känns i vanlig ordning som att vi har mycket boll, och kortpassningsspelet är det egentligen heller inget större fel på, men känslan är att vi aldrig får någon utdelning, att det liksom nästan aldrig leder fram till någonting. Zlatan må vara underbar, men han är ingen Martial eller Mkhitaryan i djupled. Och det blev extra tydligt igår. Prognosen verkar dock vara att our midfield Armenian snart är tillbaka igen, och det ska bli riktigt kul att få se mer av honom.
  • Jag förstår inte riktigt vem som ska behöva dö eller vilken naturkatastrof eller zombieapokalyps som ska behöva inträffa för att Fosu-Mensah ska få lite mer speltid. Han känns bara så himla bortglömd och samtidigt som jag tycker Blind är ett bra alternativ när Shaw är borta, och faktiskt inledde säsongen bättre än de flesta, så skulle det glädja mig något kopiöst om Mourinho ville damma av TFM någon match framöver. Åsikterna om på vilken position han kan/bör spela på verkar vara lite spridda, men skadade försvarsspelare råder det ju ingen brist på i vår klubb så helt omöjligt borde det ju inte vara att ge pojken lite tid på banan.


Men nog om detta. Vi har en streak att följa.