Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nilsson Lindelöf kommer; Fellaini stannar; Mourinho förlänger; Bailly tillbaka i träning

Väldigt mycket tyder på att Victor Nilsson Lindelöf faktiskt kommer att bli en Manchester United-spelare. Fortfarande inga kontrakt påskrivna och eventuellt är United och Benfica inte ens nära att vara överens. Men rapporterna är så pass samstämmiga att de inte går att ignorera.

Benficas tränare Rui Vitória verkar förbereda sig på att förlora den svenska försvararen. ”Om det blir någon som försvinner hittar vi lösningar,” säger tränaren enligt BBC.

Enligt Guardian ska Ed Woodward vara hoppfull om att Nilsson Lindelöf ska vara möjlig att värva för mindre än utköpsklausulen på 45 miljoner euro. Den svenska landslagsmannen ses som ett alternativ både som högerback och mittback.

Griezmann, Bakayoko och Semedo i sommar

Enligt Telegraph kan Nilsson Lindelöf få sällskap av klubbkamraten Nélson Semedo i United nästa säsong. Den portugisiska högerbacken ska vara högt upp på Mourinhos önskelista inför nästa säsong. Antoine Griezmann från Atlético Madrid ska också finnas på önskelistan. Men hans namn har redan florerat under en lång tid.

En tredje spelare på Mourinhos önskelista inför nästa säsong är Monacos defensiva mittfältare Tiemoué Bakayoko. 

Memphis och Schneiderlin mot Everton

Samtidigt (samma artiklar som ovan) placeras Memphis Depay och Morgan Schneiderlin i Everton, även om Memphis också ska vara föremål för intresse från Roma. Enligt Guardian vill Everton låna Memphis och köpa Schneiderlin, medan United vill sälja båda spelarna.

ESPN: Fellaini stannar

Däremot tror ESPN att Marouane Fellaini kommer att stanna i United. Anledningen ska vara att José Mourinho vill behålla mittfältaren. Mourinho ser Fellaini som ett bra alternativ på flera mittfältspositioner. Även om Fellaini får sparsamt med speltid så har han använts i 17 av 27 matcher.

West Ham vill låna Martial eller Rashford

West Ham är desperata i jakten på en anfallare, rapporterar Telegraph. Framför allt tycks de rikta in sig på bänkade anfallare i topplagen och två alternativ som de överväger är Anthony Martial och Marcus Rashford från Manchester United. Det skulle i så fall handla om lån säsongen ut.

Vi är nu på en ryktesnivå där artikelförfattaren i princip medger att det hela är bullshit: ”Det ska ses som föga troligt att Unitedmanagern José Mourinho kommer att låta antingen Rashford eller Martial lämna Old Trafford i januari.

United vill att Mourinho ska stanna länge

De engelska tidningarna – till exempel Telegraph, Mirror och Guardian – rapporterar att United är övertygade om att de har hittat rätt manager i José Mourinho. Det talas om att United vill behålla Mourinho i tio år.

Ledningen i United ska inte vara brydda om Mourinhos disciplinära problem. Istället ska det finnas en acceptans för att Mourinhos demonstrativa natur då och då kommer att ge honom problem. United ska heller inte ha några problem med att Mourinho fortfarande bor på Lowry Hotel, snarare än ett permanent boende i Manchester.

Det är nästan som att en fågel – som skulle kunna heta Ed Woodward – har viskat i tidningarnas öron. Och för ett år sedan rapporterade tidningarna att managerjobbet i United var Louis van Gaals så länge han ville ha det.

Bailly tillbaka i träning

Manchester United har idag publicerat ett gäng träningsbilder. Där noterar vi att Eric Bailly är tillbaka i träning och att Antonio Valencia har stulit Sam Johnstones mössa.

Däremot ser vi ingen skymt av Henrikh Mkhitaryan. Vi får därmed sätta ett stort frågetecken kring Mkhitaryans medverkan mot Sunderland på annandagen.

Mkhitaryan årets armeniska fotbollsspelare

Henrikh Mkhitaryan har utsetts till årets armeniska fotbollsspelare för sjunde gången och för sjätte året i rad. Detta meddelar det armeniska fotbollsförbundet. I en mycket jämn omröstning fick Mkhitaryan 245 av 250 poäng. Gevorg Ghazaryan slutade tvåa, bara 189 poäng bakom.

Den här dagen…

…2008 var Manchester United bäst i världen.

Wayne Rooney sköt Uniteds segermål och United vann trots att Nemanja Vidic blev utvisad i början på andra halvlek.

Den här dagen…

…1996 sköt Eric Cantona ett av sina mest ikoniska mål.