Guardian: Van Gaal sitter säkert

Manchester United har gjort sju mål på de tio senaste matcherna (som även inkluderar en förlängning). Man har spelat 0-0 fem gånger på de tio matcherna, som bisarrt nog inte inkluderar en enda förlust (om man inte räknar straffläggningen mot Middlesbrough). Med lite bättre målfabrikation hade man kunnat haft en stabil serieledning och varit klara för slutspel i Champions League. Istället är man fyra i ligan och man måste vinna borta mot Wolfsburg för att gå vidare i Champions League.

Efter 0-0-matchen mot West Ham buade publiken på Old Trafford. Men om man ska tro på Guardians Jamie Jackson så sitter Louis van Gaal säkert. Istället menar Jackson att Manchester United ska sitta ner med Van Gaal efter nyår för att avgöra om holländaren är öppen för en kontraktsförlängning. Danny Taylor på samma tidning är inne på samma spår: ”Vad gäller Van Gaals position var det tydligt. Han har jobbet så länge som han vill ha det.

Taylor skriver också att United inte har någon avsikt att gå efter Pep Guardiola om han bestämmer sig för att lämna Bayern München sommaren 2016.

Ledningen i United ska enligt rapporterna inte vara bekymrade över laget upplevs som tråkigt. Resultaten är det enda som räknas. Van Gaal ska hittills ha uppfyllt kraven som ställdes då han tog över – han tog United till Champions League, han har köpt och sålt mängder av spelare och hans lag har den här säsongen hela tiden varit i närheten av toppen på ligan.

Genomgående i dessa rapporter – som om vi ska tro på Red Issue kommer efter att Ed Woodward ska ha snackat högt och brett på fyllan – finns en kommentar om att saker och ting ändras snabbt inom fotbollen. Men av allt att döma är Uniteds ledning nöjda med Van Gaal.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS