Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Pogba är bäst i världen men når sin nivå först nästa säsong

José Mourinho menar att Paul Pogba fortfarande kämpar med anpassningen till Premier League. Det betyder dock inte att managern är missnöjd med den franska mittfältaren, bara att han tror att Pogba kontinuerligt kommer att bli bättre.

Premier League är väldigt svår,” säger Mourinho till franska SFR enligt Telegraph. ”Du spelar tre, fyra år i Italien och du kommer till Premier League och världen är fullständigt annorlunda.

Han gör det bra, han gör det mer än bra. Hans utveckling är tydlig. Så jag kan föreställa mig att nästa säsong kommer Paul vara på topp.

Mourinho menar att Pogba är världens bästa mittfältare. Det blir dock svårt för Pogba att någonsin prisas som världens bästa fotbollsspelare.

För tillfället, om du inte är en målskytt kan du inte vinna Ballon d’Or. Men om den uppfattningen förändras så kan Paul vinna den, för Paul är ingen målskytt. Paul är en mittfältare som kommer att göra fler och fler mål för jag tycker att han har bra förutsättningar att göra mål.

Paul är en mittfältare, enligt mig den bästa, den bästa i världen. Givetvis är han ung, han kan fortfarande bli bättre. Han vill bli bättre, vilket är ännu bättre.

Bailly lämnar efter West Ham-matchen

I samma Telegraphartikel noteras att Eric Bailly kommer att lämna United för spel i afrikanska mästerskapen efter matchen mot West Ham den 2 januari. Återstår att se om vi får se Bailly i aktion då, eller möjligen i matchen mot Middlesbrough på nyårsafton.

Bailly kommer sedan att vara otillgänglig för United som kortast till och med den 24 januari och som längst till den 5 februari.

Nilsson Lindelöf förefaller vara ett avskrivet kort

Igår berättade vi att BBC säger att United inte kommer att värva Victor Nilsson Lindelöf i januari. Guardian säger samma sak. (Guardian tror dock att Chris Smalling är skadad, så vi ska väl inte lita för mycket på det. Smalling spelade ju mot West Brom och satt sedan på bänken mot Sunderland.) Även Telegraph (artikeln länkad ovan) menar att det inte är troligt att det blir en andra svensk i United i januari.

Verón gör comeback

Den förre Manchester United-mittfältaren Juan Sebastián Verón återvänder till fotbollen, det rapporterar Guardian. Verón slutade spela 2014 men ska nu göra comeback. Det handlar återigen om spel i moderklubben Estudiantes, där Verón nu är ordförande.

Verón har skrivit på ett kontrakt för minimal lön och lönen kommer att skänkas tillbaka till Estudiantes.