Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bailly snackar Lindelöf men ingen värvning; Hull skadedrabbade; reservderby och lottning ikväll

Eric Bailly vill gärna spela tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United. Det säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Jag hoppas få spela tillsammans med honom. Förhoppningsvis kommer han att hjälpa oss. Han är en väldigt bra spelare. Han har fina kvaliteter och kommer säkert att göra det bra om han kommer till oss,” ska Bailly ha sagt.

En misstänker att Manchester United kommer att skicka Bailly på medieträning när han är tillbaka efter afrikanska mästerskapen.

Enligt Guardian är det emellertid inte aktuellt med någon mittbacksvärvning för United i januari. En öppning lämnas dock, då det antyds att ytterligare motgångar gällande tillgängliga mittbackar kan få José Mourinho att omvärdera situationen.

Utgångstipset får alltjämt vara att United inte värvar någon mittback i januari. Det är också vad José Mourinho har sagt. Han borde ju veta, då det är han som bestämmer.

Karlsson dömd för förtal mot Zlatan

Om Bailly eventuellt behöver medieträning så är det uppenbart att Ulf Karlsson gör det. Karlsson har idag dömd till 60 dagsböter för förtal mot Zlatan Ibrahimovic. Anledningen är att Karlsson antydde att Zlatan dopades under sin tid i Juventus.

Det är alltså olagligt att offentligt antyda att Zlatan har varit dopad. Däremot är det lagligt att faktiskt säga att Zlatan har varit dopad. Så länge du gör det till en journalist.

Läs mer till exempel på DN.

Defensiv kris för Hull

Manchester United saknar definitivt Eric Bailly och troligen även Marcos Rojo inför ligacupsemifinalen mot Hull imorgon. För motståndaren är det dock värre. Nye managern Marco Silva meddelade när han höll presskonferens idag att han inte har några mittbackar i speldugligt skick.

Michael Dawson skadade en axel i helgen och är inte aktuell för spel imorgon. Curtis Davies är borta med en hamstringsskada medan Ahmed Elmohamady är iväg på afrikanska mästerskapen. Sedan tidigare är Alex Bruce och Moses Odubajo borta med långtidsskador. Harry Maguire kunde dock träna på måndagen men hans medverkan imorgon är osäker.

Vi hade två mittfältare som mittbackar mot Swansea och det här är inte normalt. Dawson kommer att undersökas för se hur han är och jag hoppas att allt är okej. Men han är ute för morgondagen,” sa Silva enligt ESPN.

Reservderby ikväll

Efter jul- och nyårsledighet är Manchester Uniteds reservlag tillbaka i aktion ikväll. Detta i en hemmamatch mot Manchester city.

Matchen börjar 20.00 och visas på Viaplay och MUTV (sändningsstart 19.30).

Fortfarande leder Nicky Butt reservlaget i väntan på en permanent ersättare för Warren Joyce.

FA-cuplottning ikväll

United vann mot Reading i FA-cupens tredje omgång i lördags. Ikväll, runt 20.10, får United reda på vilka som blir motståndare i omgång 4.

På FA:s hemsida meddelas att United är boll nummer 3. Totalt är det 32 bollar i lottningen men några lag – till exempel Liverpool som misslyckades med att besegra Plymouth – behöver omspel innan det är klart vilka som går vidare.

Lottningen sänds på FA-cupens Twitter och på FA-cupens Facebook. Om de två alternativen är otillräckliga kan du också ratta in BT Sport 2 eller BBC Two om du vet hur du gör det.

(Glöm inte att samtidigt också titta på reservlaget, se ovan.)

Riley fortfarande aktuell för Sheffield United

Joe Riley kopplades samman med ett lån till Sheffield United i början på året. Det spåret är fortfarande aktuellt, enligt BBC:s Simon Stone. Dock kan det hända att United vill använda Riley i reservmatcherna mot city (ikväll, se ovan, igen) och Liverpool (måndag nästa vecka) innan han släpps.