Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho bekräftar: Schneiderlin går mer än troligt till Everton

Embed from Getty Images

Morgan Schneiderlin har av allt att döma gjort sin sista match för Manchester United. Efter Uniteds 2-0-seger mot Hull bekräftade José Mourinho att Schneiderlin är nära en övergång till Everton.

Dryga halvtimmen före avspark mellan United och Hull kom Telegraph med en rapport som sa att United och Everton var överens om övergångssumman för Schneiderlin. Det dröjde inte länge innan alla tidningarna rapporterade samma sak (Guardian, Manchester Evening News, Times och BBC för att ta fyra exempel).

Everton ska enligt samstämmiga rapporter ska Everton betala 22 miljoner pund för Schneiderlin. Övergångssumman kan stiga med två miljoner pund beroende på hur det går för Schneiderlin i Everton.

United betalade 24 eller 25 miljoner pund för Schneiderlin när han värvades från Southampton sommaren 2015. Ett och ett halvt år senare får United tillbaka det mesta av det (minus Schneiderlins lönekostnad förstås).

Schneiderlin kommer sannolikt att läkarundersökas av Everton på onsdagen och affären förväntas vara klar senast torsdag kväll.

José Mourinho kunde ge några detaljer kring affären när han snackade med Sky Sports efter matchen. Han bekräftade emellertid att affären är nära att vara avslutad.

Före matchen informerades jag av Mr Woodward att situationen är så nära. Så Morgan går mer än troligt till Everton,” sa Mourinho.

Han är nästan där,” sa Mourinho sedan på presskonferensen efter matchen.

Så jag är ledsen, jag är glad. Jag är ledsen för att jag gillar honom, jag är ledsen för att kunde ha varit ett alternativ för oss under en lång säsong.

Jag är glad för det här är vad han vill. Han vill spela, han vill spela varje match. Han vill vara en viktig spelare i laget. Om det här är vad han vill är jag glad för ett väldigt bra proffs, någon som jag bara kan säga bra saker om.

Schneiderlin gjorde totalt 47 matcher för United, varav 36 från start. Den här säsongen har det emellertid bara blivit tre matcher från start och ytterligare fem inhopp. I Premier League har det bara blivit tre korta inhopp om totalt elva minuter.

Vi följer givetvis upp med en ny rapport om eller – mest troligt – när övergången blir officiell.