Memphis nära Lyon; Shaw aktuell för spel; United anställer antiterrorexpert

Manchester United och Lyon närmar sig en överenskommelse gällande Memphis Depay. Enligt franska L’Équipe ska Memphis och Lyon vara helt överens om det personliga avtalet.

Däremot uppges den franska klubben ha svårt att tyda Manchester Uniteds intentioner.

I England rapporteras brett – Times, Guardian, BBC, Mirror – att Lyon igår kväll ska ha kommit med ett förbättrat bud värt 14,75 miljoner pund. Detta ska vara Lyons tredje bud på spelaren. United har ännu inte accepterat budet och håller fortfarande ut för ett förbättrat bud.

Enligt BBC är United villiga att överväga att låna ut Memphis till rätt klubb om ingen överenskommelse nås gällande övergångssumman.

Telegraph: Shaw på väg tillbaka

Enligt Telegraph är Luke Shaw aktuell för en plats i Manchester Uniteds trupp inför bortamatchen mot Stoke på lördag. Skulle han inte vara med då förväntas han vara tillbaka när United spelar mot Hull på torsdag nästa vecka och i FA-cupen mot Wigan några dagar senare.

Shaw har varit i speldugligt skick i ett par veckor utan att ha fått chansen. Nu ska José Mourinho ändå vara beredd att ge Shaw en chans att visa att han har en framtid i United.

Den eventuella chansen kan vara beroende av att Shaw anpassar sig till en mer defensiv vänsterbacksroll. Mourinho indikerade efter matchen mot Liverpool att Uniteds vänsterback – Matteo Darmian i söndags – måste ta ett större defensivt ansvar, då högerbacken Antonio Valencia är så offensiv.

Fotbollen och United sviker Nobby Stiles

Independents Ian Herbert bjuder på mycket bra – och mycket tråkig – läsning om Nobby Stiles. Den förre Manchester United-mittfältaren – Europacupvinnare 1968, engelsk mästare 1965 och 1967 samt världsmästare med England 1966 – lider av alzheimers. Från en generation av fotbollsspelare som inte blev rika under karriären har Stiles fått ovärdigt lite hjälp från Manchester United, FA eller ens från spelarföreningen PFA.

Många spelare i den generationen lider av olika demenssjukdomar. PFA har lovat att dra igång en stor undersökning kring detta men fortfarande har det inte blivit något med det.

En som ändå kommer ut med bibehållen respekt är Sir Bobby Charlton, som alltid höll kontakten med Stiles. Ett brev från Wayne Rooney ska också ha glatt Stiles.

How football failed Nobby Stiles, the Manchester United and England icon struggling with dementia [Independent]

Unitedbloggen Theunitedpages.com har länge drivit på rapporteringen om Nobby Stiles. Efter Independents artikel skrev de en läsvärd krönika.

Editorial – Nobby [Theunitedpages.com]

Van Gaal har inte gått i pension

Igår rapporterade vi att Louis van Gaal har gått i pension. Det stämmer inte. Rapporterna som säger att Van Gaal har avslutat karriären fick honom att komma med ett förtydligande: ”Det är inte sant att jag har gått i pension. Inte för tillfället. Men jag kommer att bestämma mig i slutet på mitt sabbatsår, i juni eller juli,” säger Van Gaal enligt Guardian.

Över på Daily Post kommer Andy Mitten med en del bakgrundsinformation.

Palace vidare, Uniteds svit består

Crystal Palace vann igår mot Bolton. Därmed kommer BBC att visa Uniteds match mot Wigan i FA-cupen. Det betyder också att Uniteds match med största sannolikhet visas på teve i Sverige.

Detta blir den 56:e raka Unitedmatchen i FA-cupen som tevesänds i England.

Samtidigt uppges det nu vara klart att ligacupfinalen den 26 februari, där United med största sannolikhet kommer att vara ett av lagen, kommer att ha avspark 17.30.

United anställer antiterrorexpert

Manchester United har blivit den första idrottsklubben i England att anställa en antiterrorexpert på heltid. Posten ska ha gått till en före detta polis, som jobbade inom Manchesterpolisens speciella sökenhet.

Säkerheten på Old Trafford stärks allt eftersom, vilket leder till att det tar längre tid att komma in på arenan än tidigare.

Läs mer på BBC.

Joel Pereira: Kul att vara med a-laget

Joel Castro Pereira är den här vårsäsongen Uniteds tredjemålvakt. Pereira återvände från Belenenses där han varit på lån och tog över Sam Johnstones roll. Johnstone gick samtidigt till Aston Villa på lån.

Det är bra att anses som en a-lagsspelare nu,” säger Pereira till Uniteds hemsida. ”Jag tränar varje dag med a-laget och är i omklädningsrummet med dem. Jag tycker att det är väldigt bra för mig och min utveckling också.

Jag får arbete med världsklasspelare också. Vi har otroliga anfallare som är väldigt bra avslutare, så givetvis är det väldigt bra för mig och jag lär mig mycket varje dag.

Pereira säger att lånet till Belenenses var en bra erfarenhet.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS