Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Thank you, goodbye, Memphis Depay

Manchester United fortsätter att sälja a-lagsspelare. Idag blev det officiellt att Memphis Depay lämnar United för franska Olympique Lyonnais.

Förutom Memphis behandlar vi den här gången också att Antonio Valencia blir kvar i United över nästa säsong.

Memphis Depay är inte längre en Manchester United-spelare. Vad är din spontana reaktion?

Björn Appelgren: Synd att det inte lyckades. Jag hade stora förväntningar.

David Sundgren: Det var det bästa som kunde hända för både klubben och spelaren.

Åke Karlsson: Att vi blir av med en på lönelistan som inte presterar.

Mikael Österdahl: Det funkade aldrig för honom i United. Bra för honom att börja om.

Mikael Krekula: Skönt. Han var aldrig tillräckligt bra för United.

Sarah Svensson: Det kändes väntat.

Kent Yxell: Synd för hade hoppats på honom när han kom, men efter en hyfsad start blev det inget mer. Självförtroendet tror jag spökar.

Johannes Johansson: Tyvärr rör det mig inte i ryggen.

Gör United rätt som säljer Memphis?

Björn Appelgren: Ja. Absolut, JA. Det händer ingenting när han är på planen, tyvärr. Han är okvick, ser långsam ut och agerar slött, klumpigt och uppgivet.

David Sundgren: Ja, hade sjuka förväntningar på grabben men han har frånsett en match inte gjort mig glad nån gång vad jag kan minnas.

Åke Karlsson: Absolut han är mycket långt ifrån en plats i truppen

Mikael Österdahl: Ja, han får ju inte spela. Och han är heller inte tillräckligt bra för att spela.

Mikael Krekula: Oh ja. Memphis har varit katastrofal och får räknas som en av Uniteds allra sämsta värvningar någonsin.

Sarah Svensson: Enligt mig är Memphis en spelare med god potential. Han förtjänar mer speltid och jag tror att detta beslut gynnar alla.

Kent Yxell: Ja, om han inte får spela sig in i laget så är det rätt, för ung för att nöta bänk.

Johannes Johansson: Ja! Hade stora förhoppningar och ville verkligen ge honom tid, men han har inte visat några som helst tendenser till att utvecklas. Dessutom verkar han inte ha rätt mentalitet.

Memphis har gjort en start totalt och bara 20 minuter i ligan den här säsongen. Borde han ha fått en större chans av Mourinho?

Björn Appelgren: Man kan ju argumentera för att alla löften och spelare borde få fler chanser, men det funkar ju inte så. Han var ju inte direkt bra under LvG heller.

David Sundgren: Med tanke på hur det såg ut många gånger ifjol, och även den lilla speltiden han fått i år – likgiltigt och lojt – så, nä… Det tycker jag inte.

Åke Karlsson: Nej, inte med en sådan inställning

Mikael Österdahl: Nej, han konkurrerade trots allt med Martial, Mkhitaryan och Rashford med flera om speltid. Martial och Rashford är redan bättre och dessutom yngre.

Mikael Krekula: Nej, det tycker jag ändå inte. Memphis har visserligen inte fått jättemånga chanser, men han har varit tillräckligt dålig för att inte förtjäna att få spela mer.

Sarah Svensson: Han spelar på en position med hård konkurrens i laget. Det finns spelare som är mer självklara val.

Kent Yxell: Tycker faktiskt det, med tanke på den potential som ligger och väntar på att explodera, inte för inte att han vann skytteligan i Holland. Samtidigt så har han ju haft många på samma position som tagit sina chanser bättre…

Johannes Johansson: Tveksamt! Han har uppenbarligen inte imponerat på träningarna heller.

Är Memphis bra nog för Lyon?

Björn Appelgren: Ingen aning. Hoppas han får lira boll och hitta tillbaka till spelglädjen igen.

David Sundgren: Mina kunskaper om franska ligan är bristfälliga, tror miljöombytet bara är av godo, sen kanske en omstart i Eredivisie hade varit det bästa för honom..

Åke Karlsson: Tveksamt om man har ambitioner att nå dom stora segrarna

Mikael Österdahl: Det borde han väl vara, även om jag inte har någon vidare koll på hur bra Lyon är.

Mikael Krekula: Lyon håller väl ungefär samma klass som PSV så orimligt är det inte, men jag tror han får svårt att ta en ordinarie plats.

Sarah Svensson: Han kan nog göra en bra insats. Som sagt, han har potential och vad han behöver är mer speltid.

Kent Yxell: Japp, han blir nog bra där i en liga med mindre uppmärksamhet…

Johannes Johansson: Inte i nuläget.

United rapporteras ha en återköpsklausul. Någon chans att vi får se Memphis i United i framtiden?

Björn Appelgren: Tveksamt. I så fall som forward, inte ytter.

David Sundgren: Uppskattningsvis pratar jag inte i procent, det handlar om promille… Tror inte vi får se honom något mer hos oss, kanske kanske i ett annat engelskt klubblag i framtiden, men tveksam även där.

Åke Karlsson: Det tror jag är en helt onödig klausul, är väl bara för att vara snäll mot honom.

Mikael Österdahl: Jag har väldigt svårt att se det.

Mikael Krekula: Nej, Memphis är inte mycket bättre än Bebe. Enda anledningen till att det inte pratas om Memphis i samma termer som Bebe är att han inte var hemlös en gång i tiden. Då var Bebe ändå extremt billig i jämförelse.

Sarah Svensson: Det tror jag inte.

Kent Yxell: Tripp trapp trull … nej!

Johannes Johansson: Högst tveksam till det!

Vilket betyg får Memphis för sin tid i United?

Björn Appelgren: En av de mest oinspirerade spelare jag sett i United-tröjan.

David Sundgren: Underkänd. Stor hype men gjorde mest avtryck på Instagram. Som tidigare skrivet, loj spelartyp som inte verkade “vara där”…

Åke Karlsson: Något så här ointressant var det länge sen jag såg, det går inte att tro att man är en stjärna när man inte är det

Mikael Österdahl: Han värvades ändå för startelvan och där slog han sig aldrig in på allvar. Därmed underkänt. Sen var det ju märkligt att han fick inleda i en central roll, vilket näppeligen underlättade anpassningen.

Mikael Krekula: Det blir inga snälla betyg. En riktig flopp, som var märkbart svag i mer eller mindre varenda match han spelade. Att han kostade mycket och hade en del förväntningar, fick nummer 7 bland annat, är kanske inte rättvist att ha med i bedömningen men Memphis har varit tvärusel.

Sarah Svensson: Underkänt av den anledning att han inte ens lyckats spela sig fram till att bli en självklar avbytare.

Kent Yxell: Icke godkänt för han lyckades aldrig göra ytterplatsen till sin egen, för många svaga insatser när självförtroendet dalade mer och mer…

Johannes Johansson: Han är givetvis långt ifrån godkänd. Har varit väldigt få matcher han imponerat i, enbart några enstaka Europa League-matcher precis när han kom. Annars har han allt som oftast varit för dålig helt enkelt. Tar dåliga beslut och verkar knappt bry sig. Sånt uppskattas inte!

Nyligen konstaterade vi att vi inte kommer att minnas Morgan Schneiderlin. Känner du likadant när det gäller Memphis?

Björn Appelgren: Memphis har gjort ett större avtryck som en besvikelse för mig (eftersom jag hade större förväntningar på honom än på Schneiderlin). Och så kommer jag att minnas att han faktiskt kan göra snygga mål.

David Sundgren: Kommer förmodligen inte minnas mer än att man kommer att tänka “Var det han som var så jäkla dålig hos oss?” om han hittar tillbaka till PSV-formen.

Åke Karlsson: Om jag skulle råka komma ihåg någon av dom så är det Schneiderlin

Mikael Österdahl: Memphis är ju en lite sexigare spelare än Morgan, men mestadels går tankarna till tafatta frisparkar i muren. Och så tänker jag lite på hans hund, den ville jag se mer av!

Embed from Getty Images

Mikael Krekula: Schneiderlin var mest menlös, jag känner ändå att jag kommer att minnas Memphis för att han var såpass usel som han ändå var. Man blev märkbart irriterad av hans beslut på planen.

Sarah Svensson: Jag tror inte att Memphis är en spelare som läktaren kommer att sjunga om framöver.

Kent Yxell: Kommer alltid att komma ihåg bakåtnicken mot Stoke… Då gav tom jag upp! Annars bara en som kom, sågs, försökte!? och gick. 7:ans förbannelse…

Johannes Johansson: I nuläget känns Memphis Depay nästan som en Bébé, inte riktigt men inte långt ifrån. Nej, vi kommer inte minnas honom mer än som en fiaskovärvning.

Lite off topic: Nyligen stod det klart att Antonio Valencia blir kvar över nästa säsong. Någon som protesterar mot det? Hur länge kan vi räkna med Valencia som högerback i United?

Björn Appelgren: Inga protester med den försvarsuppsättning vi har idag, men jag tror fortfarande att han hade tillfört mer som ytter.

David Sundgren: Ingen protest alls. Tycker Valencia alltid är bra nuförtiden. Han är god för 2-3 år till.

Åke Karlsson: Det känns skönt då han just nu är en av våra bästa spelare och klarar säkert två år till

Mikael Österdahl: Hade varit vansinne att inte utnyttja det optionsåret. Sedan han tog Darmians plats någon gång förra säsongen har han varit bra i stort sett varje match. Men det kan gå snabbt utför om han tappar snabbhet eller ork. Han har ju inget exceptionellt positionsspel att falla tillbaka på. Bara köra ett år i taget tills det tar stopp.

Embed from Getty Images

Mikael Krekula: Det var en positiv nyhet, vilket jag personligen inte tänkte inför säsongen. Fysmonstret bör väl klara några säsonger till kan jag känna. Mycket stabil och en av säsongens bästa spelare i United hittills.

Sarah Svensson: Jag tror att hans nästa säsong kan bli hans sista i United. Man behåller honom för att på så vis kunna göra ett snyggt avslut och en värdig överlämning till efterföljaren. Tror att han nästa säsong kommer att vara mer av en inhoppare än en startspelare.

Kent Yxell: Nej helt rätt, tills någon (ny transfer) orkar utmana eller tills alla förstår att Fosu-Mensah ska få chansen och tar den…

Johannes Johansson: Jättebra! Som han spelat denna säsong finns det ingen högerback på marknaden som skulle kunna ersätta honom. Med hans fysik kommer han hålla ett antal år till. Däremot har vi tidigare bevittnat att hans fotbollsegenskaper kan svikta rejält emellanåt. Men det verkar han nu ha slipat bort.