Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Thank you, goodbye, Morgan Schneiderlin

Igår blev det så officiellt att Morgan Schneiderlin lämnar Manchester United för Everton. I vår frågeask säger vi tack och farväl till en spelare som inte gav oss några bestående minnen.

Morgan Schneiderlin är inte längre en Unitedspelare. Spontan reaktion?

Lisa Larsson: Likgiltig.

Mikael Krekula: Lite trist då man hade höga förväntningar. Men han har inte varit bra.

Åke Karlsson: Trodde mycket i början, men ju längre tiden gått desto längre bort har han kommit

Björn Appelgren: Ganska väntat. Synd att han inte lyckades bättre. Jag trodde på honom när han värvades, men tycker att det är rätt att låta honom gå nu.

David Selini: Överraskad att inte Mourinho satsat på honom. Utmärkt box-to-box spelare i den 4-2-3-1 han startade säsongen med. Kommer inte till sin rätt som utpräglad defensiv mittfältare och då han konkurrerar med främst Herrera och Pogba nu så ska han ju inte spela före dem i ett dominerande lag.

Mikael Österdahl: Var han någonsin det? Schneiderlin har hyggliga egenskaper men känslan var att han mest sprang och gömde sig.

Kent Yxell: Va väl väntat, han hade inte den kraft vi behövde på mitten…

Gör United rätt som säljer Schneiderlin?

Lisa Larsson: Ja.

Mikael Krekula: Ja, man får alldeles för bra betalt sett till vad han har presterat. Schneiderlin har inte varit stabil helt enkelt och har mest sett flaxig ut. Opålitlig.

Åke Karlsson: Ja, absolut och prislappen verkar ha blivit den rätta och man stoppar inte en som själv insett att han inte kommer att bli en permanent A-lagsspelare i United

Björn Appelgren: Ja, han verkar inte finnas med i planerna nu eller för framtiden. Ibland blir det så och då är det bättre att spelaren får röra på sig och utvecklas någon annanstans.

David Selini: Ja, han är för bra för att inte spela och han passar inte just nu i profilen Mourinho valt. Herrera och Pogba är bättre i ett lag som oftast dominerar.

Mikael Österdahl: Självklart. Och Everton gör säkert rätt som värvar honom.

Kent Yxell: Ja, vi får ju tillbaka pengarna, om man inte räknar löner… och han lyckades ju aldrig göra den defensiva mittplatsen sin egen. Han var bättre i Southampton eller såg ut att vara det… men det är ju en stor skillnad att spela på sydkusten eller i storstan!

Embed from Getty Images

Schneiderlin fick elva minuter i ligan den här säsongen. Borde han ha fått en större chans av Mourinho?

Lisa Larsson: Nej, egentligen inte.

Mikael Krekula: Han har spelat i cuperna och inte tagit chansen.

Åke Karlsson: Nej, han räcker inte till och JM gjorde helt rätt

Björn Appelgren: Ja det tycker jag, speciellt med tanke på hur många chanser Fellaini har fått. TFM borde också fått fler chanser…

David Selini: I början tycker jag det, inte nu när hela spelupplägget förändrats. Att han satt på bänken med Fellaini som nummer 6 i början av säsongen är otroligt i mina ögon.

Mikael Österdahl: Nä, Schneiderlin började bra förra säsongen men blev sedan stadigt sämre och sämre, med bortamatchen mot West Ham i ligan som absolut bottennapp. Den här säsongen minns jag hans ickeförsök att stoppa Arsenals kvittering på Old Trafford och hans patetiska del i Feyenoords mål i Holland.

Kent Yxell: Ingen kan bedömas efter 11 minuter. Så ja men nej!

Vilket betyg skulle du ge Schneiderlin för tiden i United?

Lisa Larsson: Jag tycker om Schneiderlin som fotbollsspelare, men han har väl aldrig riktigt lyckats slå sig in eller sätta något vidare avtryck så jag skulle väl ge honom en missvisande femma av tio i betyg.

Mikael Krekula: Underkänt, förstås. Har inget minne om att han varit fantastisk i någon match. Skulle bli en stöttepelare som defensiv mittfältare men var den mest opålitliga spelaren i laget, Rojo inräknat.

Åke Karlsson: Han är på en skala från 1 till 10 bara en 6:a, så för en 10:a som krävs i United fattas en 4:a.

Björn Appelgren: Lite snyggare än Carrick, men inte lika bra. En ok rotationsspelare, men inte mer.

David Selini: Klart underkänd. Tycker han inledde bra förra säsongen men försvann ur laget sedan. Kan ju även ha varit på grund av att van Gaal oftast tog mycket underliga beslut också.

Mikael Österdahl: Klart underkänt. Han skulle vara en tuff spelare som gjorde ont att möta men känslan var att han själv aktade sig för att få ont.

Kent Yxell: Han skapade aldrig tillräckligt framåt och det är ett måste även för en defensiv mittfältare – det blev för många bakåtpassningar. Så underkänt.

Schneiderlins enda mål för United efter 20 sekunder.

Kommer du om tio år ha något bestående minne av Unitedspelaren Morgan Schneiderlin?

Lisa Larsson: Nope.

Mikael Krekula: Nej, det har jag knappt nu.

Åke Karlsson: Nej det tror jag inte. Möjligt om man diskuterar runt spelare som kunde springa många meter under en match, och när kommer de diskussionerna upp?

Björn Appelgren: Tveksamt.

David Selini: Nej, ingenting alls.

Mikael Österdahl: Nej, men om jag då får en fråga om vilka franska spelare som har spelat för United så är det inte uteslutet att jag får med hans namn.

Kent Yxell: Nej, tror inte det…