Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

No party for Jamie Vardy.

Och få är väl gladare för det än jag. Jag hatar Jamie Vardy. As.
Om någon råkade slå på tv:n/datorn/luren i minut 42 idag så fick hen verkligen valuta för sin tid. Första halvlek förtjänar knappast någon djupare analys. Leicester var bedrövliga att skåda, och United var en enda lång evighet att felpass, snedsparkar och förlorade andrabollar. Sedan, från ingenstans kom Mkhi springandes. Okej att Huth typ sålde sig själv, sin familj och sitt hem, så Mkhi kom relativt själv med Schmeichel, men jag blir ändå alltid lite impad över hans speed. Eller snarare klassen på hans bollbehandling i så pass hög fart, och hur lite yta han behöver för att vinna och få med sig bollen. Classy kille, den där.
Andra halvlek var desto mer intressant. Vill dock hävda att det nog inte helt beror på ett överlägset, bländande United utan ganska mycket på ett uddlöst och oinspirerat Leicester som knappt ens är en skugga av sitt forna jag. Förra säsongens upplaga av Leicester var överallt. Hela tiden. Fick hela tiden känslan att de var typ tre spelare mer än vi. Inte alltid det bäst bolltrillande laget men effektivt och resolut på något sätt. Dagens Leicester var motsatsen och totalt dött sista 25-30 minuterna. Sedan ska vår egen insats så klart inte förringas. 0-3 mot regerande mästarna är bra, oavsett omständigheterna.

Noterar:

  • Det borde givetvis varit rött kort på Matas tackling av Vardy. Jag är vanligtvis ingen förespråkare av våld inom idrotten, men kunde inte hålla tillbaka ett ondskefullt skratt värdigt typ Markoolio (Ni som sett Dr Mugg, tänk er det skrattet! Ni som inte gjort det, googla!) Hur som helst, skadeglädjande att Mata inte visades ut, och med sitt 0-3-mål nog är den mest hatade killen i Leicester ikväll. You had it coming, Vardy.
  • Zlatan gör mål. Zlatan är bra. Jag gillar Zlatan.
  • Återkommer längre ner om problematiken kring vårt innermittfält, men vill ändå bara (i vanlig ordning) poängtera hur mycket det märks när vi inte har Carrick med från start. Satt i en mörk stund och tänkte att United utan Carrick är vad Leicester är utan Kanté, kind of. Men nej, herregud. Så illa är det inte. Långt ifrån.
  • Låt oss bara lite snabbt välkomna denna nya fantastiska Antonio Valencia med sina vältimade brytningar och helt okej inlägg, samtidigt som vi håller en tyst minut för den tekniskt obegåvade, felpassande, hopplöse Antonio Valencia som tack och lov äntligen lämnat oss. May he rest in peace.

 
Ångest

  • Var faktiskt genuint upprörd över kortpassningsspelet i första halvlek. Periodvis väldigt mycket Fellaini-feeling över det hela. Man ska i rättvisans namn inte behöva sitta och sörja bortslagna 10-meterspassningar med Mata, Herrera, Mkhi och Pogba på plan samtidigt.
  • Anfallsspelet var stundtals i första halvlek både lättläst och intetsägande. Kan ibland känna frustration över hur det verkar existera någon kollektiv rädsla för att våga vara kreativ, improvisera och ta risker, medan man helt lättvindigt kan slå bort en 5-meterspassning ett par minuter senare. Blir inte klok på det, och just nu längtar jag bara efter att Pogba ska släppa på fotbromsen och göra något fantastiskt.
  • Bara jag som känner viss oro över att Martial kanske inte lirar i den röda tröjan nästa år? Usch. Hoppas denna magkänsla är fel. Vore en mardröm att förlora honom, faktiskt.


Yaaj!

  • Plötsligt händer det. Vi gör mål på våra chanser. Få saker är så frustrerande i fotboll som att spela hyfsat, skapa chanser men aaaaldrig få utdelning. Och det är ju lite det som varit boven i dramat i alla onödiga poängtapp den här säsongen, och anledningen till att vi inte befinner oss högre upp i tabellen än vad vi gör. Att vad som borde varit solklara 3-poängare endast stannat vid oavgjort eftersom vi på grund av slumpen, otur, oförmåga och Murphys jävla lag inte lyckats få dit bollen när det verkligen gällt. Men inte idag :)
  • Det känns mer än bra att faktiskt vinna när lagen före oss tappar poäng. Vi har haft lite oflyt (…) där tidigare, och tappat onödiga poäng ett antal gånger när vi haft chansen att komma ikapp eller förbi. Vi ligger visserligen kvar på sjätteplatsen, men närmar oss.. Känner personligen att oavsett placering ligger det i allas vårt intresse att befinna oss före Liverpool vid säsongens slut. Sommaren blir så outhärdlig annars..

 
Komfortabel vinst, Vardy kapad och det mesta pekar ändå uppåt. Tycker vi kan unna oss lite försiktig optimism.