Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kvartalsrapport och konferenssamtal med Ed Woodward: Ökade intäkter, ökad skuld

Manchester United PLC har idag publicerat sin ekonomiska kvartalsrapport för det andra kvartalet i räkenskapsåret 2016/17. Det vill säga resultaten för oktober, november och december. Dessutom inkluderas resultaten för halvåret. Som brukligt är höll Ed Woodward ett konferenssamtal med investerare efter att rapporten hade publiceras.

Intäkterna den här gången är upp markant men vinsten är mindre än för samma period förra året. Skulden har ökat kraftigt jämfört med förra året, något som förklaras av den fortsatt svaga pundkursen.

Ed Woodward kommenterar rapporten: ”Vi är nöjda att vara med och tävla om den första tillgängliga titeln den här säsongen då vi reser till Wembley för att möta Southampton i EFL Cup-finalen den här månaden. Styrkan i vår affärsmodell fortsätter att visas i våra starka finansiella kvartalsresultat och vi är i fas med att leverera rekordintäkter för året. Slutligen vill jag gratulera Wayne Rooney till att ha blivit Manchester Uniteds meste målskytt någonsin – han har uppnått den anmärkningsvärda bedriften att göra 250 mål under de 13 senaste säsongerna och passera Sir Bobby Charltons rekord som hade stått i 44 år.

Kvartalsrapporten i sin helhet kan läsas här.(En fullständig rapport brukar publiceras ungefär en månad efter resultatrapporten.)

Konferenssamtalet med Ed Woodward kan lyssnas på här.

Sammanfattning

Höjdpunkter: Periodens höjdpunkter är enligt rapporten avancemang till finalen i ligacupen, två nya och ett förnyat sponsoravtal, att intäkterna för broadcasting ökar med 40,8 procent samt att matchdagsintäkterna är upp 27,0 procent.

Intäkterna för kvartalet var 157,9 miljoner pund, en ökning med 18,0 procent jämfört med förra året. Som noteras under höjdpunkterna är intäkterna för broadcasting och matchdagsintäkterna upp markant medan de kommersiella intäkterna i praktiken är oförändrade.

Att matchdagsintäkterna förbättras beror primärt på att United under perioden hade fler hemmamatcher än förra året. Intäkterna för broadcasting ökar kraftigt, trots att United inte spelar i Champions League. Detta då det nya avtalet för Premier League är så mycket bättre än det gamla.Sponsorintäkterna och intäkterna för souvenirer är i grova drag oförändrade.

EBITDA (intäkter före skatter, räntor, nedskrivningar och avskrivningar) ökademed 23 procent till 69,0miljoner pund.

Nettovinstenför perioden var 17,5 miljoner pund, en minskning från 18,6 miljoner pund samma period förra året.

Skulden är upp 27,1 procent till 409,3 miljoner pund. United noterar emellertid att bruttoskulden räknat i dollar fortsatt är oförändrad. Dock har pundet fallit kraftigt mot dollarn det senaste året.

Lönekostnadernavar 63,6 miljoner pund för kvartalet. En ökning på 14,2 procent. Ökningen förklaras av sommarens värvningar till a-laget.

Bastian Schweinsteiger var avskriven i den senaste kvartalsrapporten. Nu är han tillbaka i truppen och därmed har han skrivits in i rapporten igen.

Framtidsutsikterna är fortsatt positiva. Precis som i rapporten för första kvartaletspås intäkterna landa på mellan 530 och 540 miljoner pund med EBITDA på 170 till 180 miljoner pund. I konferenssamtalet sades att prognosen är attmycket pekar på att det landar i den övre delen av intervallet.

Konferenssamtal med Ed Woodward

Ed Woodward – tillsammans medCliff Baty (Chief Financial Officer)och Hemen Tseayo(Head of Corporate Finance) – höll ett konferenssamtal med investerare i samband med rapporten (Tseayo sa inte ett enda ord). Den här gången var det lite utförligare än de senaste gångerna. Nedan en sammanfattning av vad som sades.

Resultaten är framför allt glädjande med tanke på att United inte spelar i Champions League. Januarifönstret var allmänt lugnt, inte bara för United. Det mest notabla var att Twitter livestreamade Sky Sports på deadline day. Tittarsiffrorna för Premier League har förbättrats.

MUTV app:Det meddelas att United kommer att lansera en app för MUTV i de regioner där det tillåts. Appen kommer att inkludera en livestream av den linjära kanalen samt on demand-innehåll. Det är en premiumapp med en kostnad på 1,49till 4.49 pund per månad.

Huruvida appen kommer att vara tillgänglig i Sverige framkom inte.Totalt ska den vara tillgänglig i fler än 160 länder.Ett land som inte kommer att få appen är Storbritannien. Det hela bestäms av diverse sponsoravtal med rättigheter till exklusivt innehåll.

United räknar med tillväxt i intäkter för mobilt content i samband med detta.

Fortfarande arbetas på en ny hemsida.

Om skulden:Förändringen är inte i cash, enbart i valutakurser, och exkluderas därför i resultatrapporten.

Om biljettpriser:Det är sjätte året i rad som United inte höjer priserna. Det är klubbens policy. Det viktigast är i första hand en fullsatt arena och sedan en högljudd arena. Inga ytterligare långsiktiga kommentarer gällande biljettpriser.

Om sponsorintäkter: Ses fortfarande som en tillväxtverksamhet. Däremot är det osannolikt att ökningen kommer att ske i samma takt som tidigare.

Om truppen:Är vi nöjda med truppen? Ja.” Managern är nöjd. Det kommer alltid att vara en kontinuerlig förbättring, även om du vinner allt. United är inte i en fas där stora förändringar är nödvändiga. Några spelare inoch några spelare ut är att förvänta. Hur mycket som kommer att spenderas kommenterades inte.

Försäsongsturnén 2017: Woodward ville varken bekräfta eller förneka att turnén i sommar kommer att gå till USA. Däremot kommer turnén att vara större än 2016, både i tid och i antal matcher.

Om tröjförsäljning:United är etta i världen och ser en fortsättning på det. När Ronaldo lämnade gjordes en analys och det ansågs inte ha någon stor påverkan. Förmodan är att folk bestämmer sig för att köpa en tröja ochnär de har gjort det valet väljer de ett namn på ryggen.