Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney och Shaw i truppen; José tror Zlatan stannar; Mkhitaryan tränar; oviss framtid för Carrick

Efter några dagars nyhetstorka – även om det meddelades att Michael Carrick får en testimonial – har vi återigen ett intensivare nyhetsläge på fredagen. Fokus förstås på José Mourinhos presskonferens men även en hel del annat smått och gott.

  • Mourinho säger att Rooney och Shaw är med i truppen inför morgondagens match.
  • Mourinho tror att Zlatan är kvar i United nästa säsong.
  • Mkhitaryan är tillbaka i träning.
  • Carrick säger att han inte vet om han är kvar i United nästa säsong.

Mourinhos presskonferens

Så Rooney till Everton. Luke Shaw,” inleder José Mourinho skämtsamt fredagens presskonferens innan han låter reportrarna ställa frågor. Mourinho har tidigare klagat på att han alltid får frågor om de båda engelsmännen.

Om Wayne Rooney:Så jag börjar utan frågor. Wayne Rooney till Everton. Jag kan bara säga att i finalen, när resultatet var 2-2, när laget hade problem och möjligen behövde spela 40 minuter till var Rooney redo att komma in på planen. Han är inte spelaren du spelar i sista minuten, inte spelaren du låter få en minut som en gåva i en final. Han är en spelare du litar på.

Det andra jag kan säga om Wayne är att han är uttagen inför morgondagen. Med möjligheter att spela, givetvis. Spela från start eller komma in från bänken. Han är en viktig spelare för oss. Allt snack om Everton är löjligt för mig.

Om Luke Shaw: ”Luke Shaw, jag har goda nyheter för er. Han är uttagen för imorgon. Så ni måste inte ha folk vid Lowry för att ta bilder och göra en lista. Luke är med på listan inför morgondagen. Ett steg upp från att inte vara med i finalen ens på bänken. Spela eller vara på bänken är han igen ett alternativ för oss.

Fortfarande bara Mourinho som snackar, utan frågor från journalisterna.

Om finalens påverkan:Den tredje frågan är vilken påverkan finalen kan han på framtiden. Ingen påverkan, tror jag. Jag tycker att det bara är en historia som hade ett positivt slut och det är en mindre sak att bry sig om. Ligacupen avslutad.

Nu har vi det galnaste spelprogrammet någon kan ha. Men det är av bra anledningar. Den här helgen är det Bournemouth och givetvis måste vi försöka vinna matchen. Vi vet att Liverpool möter Arsenal, det är en helg då vi vet att någon kommer att tappa poäng.

Om Bournemouth:Så vi borde vinna mot Bournemouth. Men Bournemouth är ett farligt lag. Ett lag med kvalitet och ambition. Ett lag som inte är rädda för att spela. De försöker vinna matcher, inte spela för oavgjort. Svåra matcher men den enda bra konsekvensen av finalen som jag vill ha är att Old Trafford är ännu närmare spelarna än tidigare och pushar laget. För det skulle vara viktigt för oss om vi vinner.

Så över till journalisterna… Den första frågan går till Uniteds presschef med en undran om tiden för Mourinhos monolog räknas som en del av presskonferensen och där är svaret entydigt att så är fallet.

Och journalisterna börjar med frågor om Rooney och Shaw!

Är Rooney kvar nästa säsong?Nästa säsong 100 procent vill jag ha [Rooney kvar]. Men jag ger er inte 100 procent. För han är alltid en väldigt viktig spelare och jag är en manager som vill att spelarna ska vara lyckliga.

Om Shaw:Luke jobbar hårt, han försöker förbättra sig. Han har förbättrat sig fysiskt, det kan jag säga säkert. Han har förbättrat sig med hängivenhet och bra arbete. Nu behöver han några möjligheter att känna sig vid liv, att få spela och få visa på planen att det inte bara är en utveckling fysiskt.

Om Zlatans framtid:Jag ser honom stanna hos oss. Det var den initiala överenskommelsen. Ett år plus att vi hade optionen. Så jag ser honom stanna hos oss. Ett oerhört framgångsrikt år för honom. Antalet mål han har gjort, titeln han vann, påverkan han har haft. Det är mer än tillräckligt för att räkna honom som en framgång i Manchester United.

Det här laget måste växa upp. Nästa transferfönster kommer vi att ta det här laget till en ny nivå, för vi kommer att försöka ta in några spelare. Så jag tror att Zlatan skulle vara fundamental det andra året för det här laget och jag tror att han stannar. Men igen, det är mitt sätt. Rätt eller fel, jag vill bara ha spelare som vill stanna 100 procent. Min känsla är att han är stolt över sig själv och nöjd med sina framgångar och sin situation. Så jag ser honom stanna hos oss.

Vad har vi lärt oss sedan premiären mot Bournemouth?Man United har lärt sig att jag inte är det monster ni säger att jag är. Jag är inte en så dålig kille, jag är inte en så arrogant kille, jag är inte en svår person att jobba med. Till nu har ingen på träningsanläggningen sprungit iväg när jag kommer. Inte ens Karen [Shotbolt, vår presschef]. Så jag tror att de är nöjda att ha mig här. Relationen med spelarna är väldigt bra. Med styrelsen och ägarna är relationen inte bara professionell men också en relation av tillit, en relation som går längre än kontraktet. Jag är glad, min känsla är att alla är nöjda. Mitt kontrakt är tre år, jag vill ha förbättring och utveckling.

Mkhitaryan med på fredagens träning

Inga frågor om skadeläget på presskonferensen. Men tidigare på fredagen släpptes träningsbilder och därmed kan vi konstatera att Henrikh Mkhitaryan är tillbaka i träning.

Oviss framtid för Carrick

Beskedet om att om att Michael Carrick får en testimonial efter säsongen meddelades i samband med en presskonferens.

Om framtiden:Just nu finns det inget att rapportera.” Carrick berättar att datumet för hans testimonial valdes med tanke på att hans framtid fortfarande är oviss, därmed var det inte möjligt att lägga den som en träningsmatch inför nästa säsong.

Efteråt pratade han med tidningarna och förtydligade: ”Jag har egentligen inte haft någon stor konversation med [Mourinho] för tillfället. Givetvis kommer det att hända, det kommer att hända någon gång, ganska snart skulle jag tro,säger han enligt Guardian.

Det är något jag är avslappnad för. Jag är säker på att han är det också.” Mittfältaren säger att om det inte blir något nytt kontrakt med United kan det innebära att han slutar spela.

[Det] beror nästan på hur länge jag är här. Jag tycker inte att det är många platser där jag skulle vilja spela, om någon, efter detta, hur som helst. Jag skulle antagligen säga ja, att detta skulle vara slutet om jag lämnar i sommar. Jag skulle inte säga definitivt men ganska nära.

Manger för Carricks lag: ”Jag håller på managerns identitet för nu. Jag vet vem det är men jag kommer inte att berätta det för er!” Blir det inte Sir Alex Ferguson så kommer åtminstone undertecknad känna en viss besvikelse.

Hela presskonferensen:

Sammandrag:

Howe: Francis ute, Ibe tillgänglig

Bournemouths manager Eddie Howe höll presskonferens på fredagen.

Skadeläget: Simon Francis är inte tillgänglig men Jordon Ibe kan spela mot United. ”Vi har också ett eller två andra problem som vi kommer att fatta sena beslut om, beroende på hur grabbarna tar sig genom träningen,” säger Howe enligt Bournemouths hemsida.

Om lagets form: ”Det är en fin balans mellan att göra något annorlunda och att lämna det du måste göra,” säger Howe enligt Bournemouths hemsida.

Vi har jobbat hårt med spelarna den här veckan och vi ser fram emot den här matchen. Du måste vara positiv, vi har så stort självförtroende som vi kan ha och vet att vi behöver en seger.

Bournemouth har fyra raka förluster och noll segrar sedan årsskiftet. De har släppt in två mål eller fler i sina nio senaste matcher.

Om United: ”De har utvecklats och gått framåt. Det har varit uppenbart och de vann cupen förra veckan, så de kommer att eggas av det. De har några nyckelspelare men vi måste hantera dem.

Om Zlatan: ”Den dagen vi spelade mot dem här på säsongens första dag var jag väldigt imponerad av honom. Han har sedan gått vidare och visat vad han går för den här säsongen. Hans aptit var det som slog mig förra helgen och hur han tog sig an matchen. Allt beröm till honom men det är upp till oss att matcha Manchester United och ge dem en match.

Mourinho nominerad

José Mourinho är en av fyra managers som är nominerad till priset som månadens Premier League-manager i februari.

Mkhitaryans mål nominerat

Månadens mål i Premier League ska också utses och där är Henrikh Mkhitaryans solomål mot Leicester bland de nominerade målen.

Ex-kapten hedrad i Spanien

Pat O’Connell, som var lagkapten för Manchester United säsongen 1914/15 (hans enda säsong i klubben), har hyllats i Spanien. Det är Real Betis som kommer att avtäcka en bronsbyst på O’Connell inför deras hemmamatch mot Real Sociedad.

O’Connell hjälpte Betis att vinna klubbens enda ligatitel. Han anses också ha räddat Barcelona på 1930-talet.

O’Connell dog fattig i London 1959.

Läs mer på BBC.

Hamilton i U19-landslaget

Uniteds juniorspelare Ethan Hamilton är en av spelarna i den skotska truppen inför kvalet till U19-EM i mars.

Happy John O’Shea Day!

Avslutningsvis vill vi gratulera på den internationella John O’Shea-dagen.