Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Borthwick-Jackson sågad; United i samarbete med LGBT-organisation

Manchester United har nu lagt Premier League bakom sig och rest till Ryssland. Det vankas Europa League-match mot Rostov på torsdag.

Premier League återkommer den 19 mars (ja, några lag spelar i helgen men inte United, därmed räknas det inte). Nu fullt fokus på Europa League. Sedan FA-cupen, därefter Europa League igen. När returen mot Rostov är avklarad kommer sju av Uniteds åtta senaste matcher att ha varit i de olika cuperna.

Dagens viktigaste nyheter har vi redan behandlat:

Här följer ett svep med diverse andra nyheter.

Borthwick-Jackson sågad

Jag tycker att Cameron [Borthwick-Jackson] är en bit bort för tillfället,” säger Wolverhampton Wanderers manager Paul Lambert enligt lokaltidningen Express & Star.

Ordinarie vänsterbacken Matt Doherty var petad senast, men inte ens det var tillräckligt för att Borthwick-Jackson skulle få chansen. Istället fick George Saville vikariera som vänsterback.

[Borthwick-Jackson] måste visa mycket mer,” fortsätter Lambert. ”Han gör det okej på träning men det är mer han måste göra. Det är lite brist på fitness också, även om han har spelat i U23. För tillfället behöver han mer.

Tidigare Champions League-matcher

I veckan har meddelats att BT Sport har förlängt avtalet för att visa Champions League och Europa League till och med säsongen 2020/21. Detta är kanske mindre intressant för oss i Sverige.

Av intresse kan dock vara att gruppspelsmatcherna kommer att gå ifrån den klassiska 20.45-tiden. Istället kommer det, som i Europa League, att vara avspark 19.00 och 21.00 (oklart om det gäller alla omgångar). Detta kommer att tas i bruk säsongen 2018/19.

Joe Riley opererad

Joe Riley är sedan en tid tillbaka i Manchester United. Han lämnade lånesejouren i Sheffield United på grund av en axelskada. Riley har nu opererats och sikta in sig på rehabilitering.

Rojos kusin ihjälskjuten

Geronimo Rojo, kusin till Marcos Rojo, är död. Geronimo blev ihjälskjuten då han påstås ha försökt råna en före detta polis.

Läs mer på Mirror.

Juniorlagets spelschema klart

Till helgen drar den andra fasen i juniorlagets ligaspel igång. United är ett av åtta lag i den bästa gruppen, där vinnaren blir engelsk mästare. Det väntar enkelmöten mot alla lag och laget med flest poäng vinner. Inga poäng tas med från den regionala gruppen men då United slutade tvåa får laget fördel av en extra hemmamatch.

Spelprogrammet är nu klart, även om tid och datum fortfarande inte har bekräftats:

  • 11 mars: Liverpool hemma
  • 18 mars: Manchester city borta
  • 1 april: Chelsea borta
  • 8 april: Arsenal hemma
  • 22 april: West Ham hemma
  • 29 april: Reading borta
  • 13 maj: Blackburn hemma

Nyckeln för United blir bortamatcherna mot Manchester city (vinnare av den norra gruppen) och Chelsea (vinnare av den södra gruppen).

Troligen kommer hemmamatchen mot Liverpool att spelas på fredag kväll med avspark 20.00.

Länktips: Nya idéer i akademin

När vi ändå är inne på akademin så berättar Uniteds hemsida om nya idéer i akademin. Nymodigheterna inkluderar bland annat åtskilliga matcher mot utländska lag samt ett samarbete med Chelsea.

Vi vill ha ett innovativt angreppssätt till vårt matchprogram, så att det är ett som kanske ger oss en fördel mot våra motståndare,” säger akademichef Nicky Butt.

Vi har hittat på ett antal äventyr, på och utanför planen, för alla åldersgrupper, då det är en möjlighet att bredda spelarna och erbjuda olika utmaningar.

United academy implementing new ideas [Manutd.com]

United i samarbete med LGBT-organisation

Manchester United har inlett ett samarbete med välgörenhetsorganisationen Stonewall. Genom att göra så blir United den första klubben i Storbritannien att inleda ett samarbete med en LGBT-organisation.

United har tidigare haft gemensamma projekt med Stonewall (bland annat med regnbågsfärgade skosnören under matcher) men nu är det tal om ett större samarbete. Det hela är en del i Uniteds kampanj #allredallequal.

Vi applåderar initiativet!