Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tung förlust för Blind; kryss för Fellaini; legendförlust; Rashford villig att spela U21

Ingen större lycka för Manchester Uniteds landslagsspelare på lördagskvällen. Daley Blind och hans Holland åkte på en tung förlust mot Bulgarien medan Marouane Fellainis Belgien fick nöja sig med oavgjort mot Grekland.

Tung förlust för Blind

Daley Blind gjorde igår kväll sin 43:e landskamp. Därmed är han nu bäst i familjen. Pappa Danny Blind stannade nämligen på 42 landskamper. Räknar vi in matcher som förbundskapten är Danny emellertid fortfarande bättre.

Detta till trots hade Daley Blind ingen anledning att fira igår. Hans Holland föll borta mot Bulgarien med 2-0. Blind spelade hela matchen som vänsterback. Delev gjorde båda målen under matchens första 20 minuter.

Holland är efter halva kvalet fyra i sin grupp, tre poäng bakom Sverige på möjlig playoffplats och upp till gruppettan Frankrike är det sex poäng. Som bekant missade Holland EM och deras chanser att nå VM får nu bedömas som små.

Bara oavgjort för Belgien

Belgien har betydligt bättre chanser att gå till VM. Igår inkasserade de dock den första poängförlusten i kvalet. Hemma mot Grekland blev det bara 1-1.

Marouane Fellaini spelade 66 minuter och drog på sig en varning. Han var mycket nära att slå till med ett konstmål men målvakten rånade honom.

I en match som förefaller ha varit stökig dominerade Belgien spelet stort. Det räckte bara till ett mål, då Lukaku kvitterade efter 89 minuter. Fellaini blev utbytt precis när Grekland hade fått en utvisning och grekerna decimerades ytterligare då Tzavellas blev utvisad på tilläggstid. Belgarna kontrade med fyra varningar medan ytterligare två grekiska spelare fick syna det gula kortet.

Belgien toppar gruppen, två poäng före Grekland. Bosnien-Hercegovina är en poäng bakom grekerna. Poängförlusten betyder alltså att Belgien missade chansen att koppla ett rejält grepp om gruppen.

Kontraktssamtal för Lingard

Jesse Lingard bekräftar enligt Sky Sports att han diskuterar ett nytt kontrakt med Manchester United.

Kontraktet pågår med förhandlingar för tillfället. Jag gillar att spela för Man United och mitt hjärta är i Man United. Det är stor konkurrens om platserna men jag tycker att det är bra för gruppen.

Landslagsframtid för Rooney

Förbundskapten Gareth Southgate förkastar spekulationerna om att Wayne Rooneys landslagskarriär ska vara över.

Han är definitivt [med i mina tankar],” säger Southgate. ”Jag förstod inte riktigt varför vi pratar om hyllningarna när han fortfarande har alla chanser att vara med i det här laget. […] Det finns ingen anledning att tro att han är slut hos oss.

Legendförlust

Uniteds legendlag spelade igår match i Australien. Det blev förlust med 3-0 mot ett australiskt lag.

Som vanligt en del tveksamma namn i Uniteds laguppställning. En undrar till exempel vad spelare som Paul Scholes, Bryan Robson och Denis Irwin har gjort för att få kalla sig legender.

Henderson och Tuanzebe höll nollan

Englands U20-landslag vann med 1-0 mot Frankrike i en träningsturnering i Frankrike. Manchester Uniteds Dean Henderson vaktade målet och Axel Tuanzebe spelade hela matchen.

Enligt matchrapporten på FA:s hemsida gjorde Henderson en fin räddning då det stod 0-0. Tuanzebe blev varnad.

Här ska jag passa på att korrigera en tidigare rapport. I den första matchen i turneringen, då England spelade 2-2 mot Portugal, var Tuanzebe inte alls utanför matchtruppen. Han började på bänken och gjorde ett kort inhopp.

Tanner spelade från start

George Tanner spelade från start när Englands U18 vann med 2-1 mot Qatar i en träningsmatch.

O’Hara höll nollan

Kieran O’Hara vaktade målet när Irlands U21 inledde kvalet till U21-EM 2019 med en 1-0-seger hemma mot Kosovo.

Ny förlust för Hamilton

Ethan Hamilton spelade hela matchen när Skottland förlorade med 1-0 mot Tjeckien i kvalet till U19-EM. Skottarna avslutar kvalet mot Ungern imorgon men de har ingen chans att gå till EM.

Rashford villig att spela U21

Marcus Rashford är aktuell för spel i U21-EM i sommar. ”Det är upp till tränarstaben och managerna att bestämma om jag ska vara med där,” säger Rashford i en intervju med BBC Radio 5 live och Talksport enligt Eurosport.

Men om jag är med kommer jag att göra det med samma attityd som jag gör i seniorlandslaget. Det är spännande tider. Att få turneringserfarenhet är massivt, så länge allting är med sikte på de långsiktiga målen. Vi vill givetvis vara framgångsrika och vinna titlar.

Så vad vi än måste göra för att göra det, om det är att gå ner för att få erfarenhet, är alla villiga att göra det.

Rashford menar att han är en mycket bättre spelare nu.

Jag är en helt annan spelare nu jämfört med var jag var den här tiden förra säsongen. Folk inser inte alltid det. De tittar på resultaten men de tittar inte på vad du gör för att nå resultaten. När allt kommer samman kommer folk att börja förstå.

Han säger att han nu är en mer allsidig spelare. Spelet på kanten ”hjälper mig att veta vad yttern vill när jag spelar centralt.