Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Halva inne – ändå

Embed from Getty Images
United åkte till Bryssel som solklar favorit. Det vore lögn att påstå att klubben lämnar Belgien som en mindre solklar sådan.
Henrikh Mkhitaryans kärleksaffärer på resande fot i Europa League fortsätter och finalen i Solna rycker allt närmare, trots Anderlechts sena kvittering.
Med tanke på motståndet som återstår i turneringen är det lätt att förstå varför José Mourinho prioriterar den här ”genvägen” till Champions League i höst.
Beundransvärt:

 • Marcus Rashford. Den unge winger-strikern är fortfarande oslipad, men i kväll fick han saker att hända, framförallt före paus. Han satte fart med bollen, han var i ständig rörelse och han var högst delaktig i Mickis 1-0-mål. Hoppas att han verkligen toppar formen sista månaden nu, för hans utmaningar för att sätta motståndarna på hälarna behövs verkligen.

Tilltalande:

 • Michael Carrick har haft en tung tid bakom sig, men det här var en match helt i hans smak. Den ende i laget, tillsammans med Valencia, som haft Fergie som boss och nu kanske inte just det hade så stor betydelse i kväll, men han var lugnt själv.
 • Baillys uppoffrande spel. Ivorianens spel med boll lämnar fortfarande en hel del i övrigt att önska, men när motståndet avlossar bössorna är Baillys sköld det bästa skydd man kan ha. Blockade flera gånger när Anderlecht fick hyfsade lägen.
 • Pogbas passningsspel. Okej, han trasslar vidare ofta och försöker alldeles för ofta att dra en spelare alltför ofta, men utan press på sig och rättvänd hittade Pogba mängder med genomskärare. Inga som resulterade i mål, men likväl chansskapande.

 Eländigt:

 • Ibrahimovics insats. Träbenigt igen stora delar av matchen. Kvicknade till lite i slutet, men överlag alldeles för blekt. Får hoppas att han sparade krutdurken till söndag.
 • Pogbas förmåga framför mål. Superläge att helt döda matchen i 83:e – fint framspelad av Ibra – men han missade. Igen.
 • 1-1??!! I en match United kontrollerade nästan totalt?? Ja, så är det. United har en förmåga att inte stänga den här typen av matcher. Symptomatiskt för säsongen, helt enkelt. I första halvlek lyckades United ta sig fram till en del lägen där Anderlecht fick sysselsätta sig med en handfull ”sista-sekunden-räddningar”.
 • Fellaini byttes in för Rashford sista kvarten, men belgaren tyckte inte att det var värt att hjälpa Darmian vid kvitteringen utan saktade in och stod och avnjöt nicken från första parkett i stället. 

Sist:

 • Nej, det ska inte vara några problem att fixa det här på Old Trafford nästa vecka, trots allt. Anderlecht måste åka till Manchester för att attackera, föra att vinna. Bollen är alltså i deras händer.
 • Det gula kortet på Michael Carrick var obegripligt lite gult. Nästan vitt.
 • Vi har verkligen sparkapital i Anthony Martial. I kvällens inhopp var fransosen beskedlig som så ofta, men vi vet vad han kan när han får grepp på sin back från start. Han är verkligen ingen effektiv inhoppare, va?
 • Ajax och Besiktas får anses också ha halva inne, medan Guidettis Vigo har ett litet grepp på Genk i sin kvartsfinal. Det är inget motstånd som skrämmer i en semifinal, eller hur? Inga ursäkter för att det inte ska bli Friends i slutet av maj.