Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mot oändligheten och vidare. Kanske.

Och så blev det torsdag. Igen. Man kan lugnt säga att denna veckan flugit fram, men vilken vecka det varit! I synnerhet om man som jag har Chelseafans både på jobbet och bland vänner.(Synnerligen tveksamt umgänge jag har, inser jag nu..) Men underbart är kort och ikväll kan vi ta ett viktigt steg mot vad de flesta av oss tror är vår bästa/enda chans till Champions League-spel i höst.
Sedan måste man ju, med söndagens match i åtanke, säga att hela känslan inför slutspurten av ligan förändrades radikalt i och med vinsten mot Chelsea. Ett tufft schema väntar förvisso, med både City, Arsenal och Spurs kvar att möta, men vi har trots allt en match mindre spelad än City och två färre än Liverpool. Det kan gå. Och om inte annat så blåste söndagens prestation lite liv i oss. Precis innan säsongens början tippade jag att United slutar på en femteplats, och även om jag hållit fast vid det hela säsongen så vore ju drömmen att peta ner Liverpool dit istället. Och drömma får man.
Kvällen då? Känner väl en viss oro inför att möta Anderlecht igen. Inte just för att det är Anderlecht givetvis, men med förra mötet i hyfsat färskt minne så måste jag säga att det råder en viss domedagskänsla över hur lite som faktiskt krävs för att våra chanser till Champions League-spel går i kras. För det är väl lite så man ser Europa League? Inte som en extremt värd titel i sig utan kanske mest ett verktyg för att ta oss dit vi vill. Även om det alltid är härligt att vinna, förstås.

Samtidigt var resultatet förra veckan inte helt i enlighet med hur matchen såg ut. Tycker vi var bättre än 1-1, där kvitteringen dessutom slarvades in precis i slutet. Kändes såklart bittert där och då, även om 1-1 borta inte direkt är något extremt dåligt resultat inför mötet hemma. Väljer att sätta min tilltro till att vi faktiskt varit bra på hemmaplan i Europa League-spelet och att segern mot Chelsea inte var en urladdning som nu kommer kosta oss i form av ett ovälkommet bottennapp, utan snarare är början på en fantastisk killer-svit. Återigen, drömma får man.

Kommer i vanlig ordning inte gissa på någon startelva eller liknande. Känns extra meningslöst i tider som dessa. (När folk som Fellaini och Young ploppar upp som lagkaptener kan vad som helst hända) Klurar lite på huruvida Martial är med ikväll och hur hans framtid ser ut, liknande tankar om Shaw.. Tror ändå att vi tar oss vidare härifrån, gissar på 2-1 och en stabil prestation ikväll.
Vi nöjer oss där va? Ladda inför kvällen Unitedvänner, hoppas vi får anledning att fira tillsammans. GGMU!!